Gardenia

De Gardenia jasminoides, ook wel Kaapse Jasmijn genoemd, is sierlijk door zijn witte bloemen en het mooie groene blad. Bovendien verspreidt deze kamerplant een fijne jasmijngeur in je huiskamer. Ontdek hier hoe je hem het beste verzorgd.


Planttype: Bloeiende kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: bloeiende planten voeding
Gebruik: solitair
Hoogte: 100 cm, 125 cm
Groeiwijze: opgaand
Bloem: wit
Bloeitijd: mei, juni, juli, augustus, september
Blad/loof: groenblijvend, groen
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: lichte standplaats maar geen direct zon

Potgrond voor Gardenia

Je wilt je nieuwe bloeiende kamerplant een goede start geven door hem te planten in een verse pot grond. Met Pokon Kamerplanten Potgrond geef je jouw Gardenia een fijne voedingsbodem met daarbij voeding voor 2 maanden. Ideaal! Wil je de plant verpotten en direct wat nieuwe potgrond geven? Dan kun je dit het beste doen in de maand maart of april, voordat de Gardenia gaat bloeien.

Gardenia voeden

Door je Gardenia te voeden met Pokon Bloeiende Planten Voeding, ontwikkelen er meer bloemknoppen en blijven de blaadjes mooi groen. Wij raden aan om voor deze kamerplant de aanbevolen dosering te halveren. Zo weet je zeker dat je niet te veel voeding geeft.

Geef voldoende water

Deze Kaapse Jasmijn is een dorstig exemplaar. Geef de kamerplant voldoende water en laat de potgrond nooit uitdrogen. Je kunt het beste om de 2 dagen de potgrond even controleren en indien nodig water geven. Je maakt jouw Gardenia overigens ook blij met een waterspray op de bladeren, niet op de bloemen. Deze plant kan overigens slecht tegen kalk. Geef hem dus water met gekookt (afgekoeld) water of regenwater.

Tip

  • Verwijder uitgebloeide bloemen, deze worden meestal geel.
  • Gele bladeren of luis? Dan geef je waarschijnlijk te veel water.
  • Ga je in de lente of zomer buiten op je terras of balkon zitten? Neem de Gardenia dan gezellig mee. Maar het wordt al snel te koud, houdt rekening met een temperatuur van boven de 20°C.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.