potgrond-kiezen-resized

Potgrond kiezen

Het is heerlijk om mooie planten uit te zoeken voor in je potten en bakken. Vooral bloeiende terras- en balkonplanten fleuren de boel enorm op! Om zo lang mogelijk van ze te kunnen genieten kun je ze het beste planten in een goede potgrond. Wij helpen je bij het maken van de beste potgrondkeuze! Bereken zelf hoeveel je nodig hebt met de Potgrondcalculator.

Potgrond voor planten in pot

Zowel eenjarige bloeiers als vaste planten kun je in een pot zetten met Pokon Potgrond Terras- en Balkonplanten Potgrond Bio. Ideaal aan deze grond is dat de voeding biologisch is. Maar sommige vaste planten, zoals hortensia’s, rododendrons, buxussen, rozen en mediterrane planten, stellen andere eisen aan hun potgrond. Kies voor deze planten dan ook een bijpassende potgrond:

Hydrokorrels voor planten in pot

Terras- en balkonplanten staan meestal in potten. De aarde in potten kan snel uitdrogen of juist heel nat blijven. Om dit te voorkomen kun je Pokon Hydrokorrels gebruiken. Hydrokorrels zijn geschikt als drainagelaag onderin bloempotten en plantenbakken. Ze zorgen er bovendien voor dat je planten goed groeien en geven de wortels houvast. Lees meer over het oppotten van planten.

Bekijk ook onze potgronden voor planten in de border.