Potgrond kiezen

Het is heerlijk om mooie planten uit te zoeken voor in je potten en bakken. Vooral bloeiende terras- en balkonplanten fleuren de boel enorm op! Om zo lang mogelijk van ze te kunnen genieten kun je ze het beste planten in de juiste potgrond. Wij helpen je bij het maken van de beste potgrondkeuze! Bereken zelf hoeveel je nodig hebt met de Potgrondcalculator.

Waarom heb ik potgrond nodig?

Potgrond is belangrijk omdat het jouw plant ruimte geeft om verder te groeien. Wanneer je een plant koopt zit hij vaak in een plastic bloempotje, ook wel een kwekerspot genoemd. Dit plastic potje was een tijdelijk onderkomen voor je plant, maar wanneer je hem koopt is het echt wel tijd voor een mooie bloempot. Je kunt voor buitenplanten het beste kiezen voor een bloempot met gaten onderin zodat het overtollige water naar buiten kan en niet in de pot blijft staan. Kies voor een bloempot die iets groter is dan het plastic kuipje. Nu is het tijd voor potgrond. Potgrond geeft jouw plant meer ruimte om in te groeien en bevat voedingstoffen die jouw plant nodig heeft om te overleven. 

Welke potgrond heb ik nodig?

Voor planten in pot zijn er aantal potgronden in ons assortiment die voor de meeste planten in pot geschikt zijn:

Hangplanten

Leuk je terras en balkon versiert met hangplanten? Voor deze planten adviseren wij Pokon Bio Kokos Potgrond. Deze grond is namelijk lichtgewicht en kan goed vocht vasthouden.

Mediterraan, hortensia, rozen, buxus?

Sommige planten hebben specifieke wensen met betrekking tot de grond waar in ze graag staan. Daarom hebben wij ook speciaal soorten afgestemd op het gebied waar deze planten oorspronkelijk vandaan komen. 

Hydrokorrels voor planten in pot

De aarde in potten kan snel uitdrogen of juist heel nat blijven. Om dit te voorkomen kun je Pokon Hydrokorrels gebruiken. Hydrokorrels zijn geschikt als drainagelaag onderin bloempotten en plantenbakken. Ze zorgen er bovendien voor dat je planten goed groeien en geven de wortels houvast. Lees meer over het oppotten van planten.

Dit heb je nodig:

8e90dd28-f95f-4fae-ba9b-a41545d532f3,f459e3c8-6c9f-435c-a392-97dccca63861,331da00a-3afa-4c84-98be-a67d9960dd0a,ff95d74f-c7ad-4131-9297-ad906e6d50e0