Nieuws
15 jun. 2016

Woonplant van de maand Zamioculcas

In juni is krachtpatser Zamioculcas de Woonplant van de maand. Hip, stijlvol en super makkelijk in de verzorging. Zamioculcas zamiifolia behoort tot de familie van de Araceae, de arondskelkachtigen. Het is een vaste plant met geveerde bladeren die 40 tot 60 cm lang worden. De bladeren aan de dikke stengels zijn glad, glanzend en donkergroen.

Zamioculcas is een 'easy care' product en kan veel hebben.Qua standplaats gedijt hij op zowel een lichte plek als half schaduw met een kamertemperatuur van 18-22°C. Zorg dat de plant niet te koud staat, al doet hij daar over het algemeen ook weer niet heel moeilijk over. Het enige waar Zamioculcas echt niet tegen kan is een voetbad. De kluit mag tussen de gietbeurten door iets indrogen, de plant heeft sterke succulente eigenschappen in het blad en de wortels om een droge periode mee te overbruggen.

Geef eens in de maand wat plantenvoeding en besproei het blad regelmatig met lauw water. Eventueel kun je oude bladeren verwijderen, bij voldoende licht zullen nieuwe veren(bladeren) vormen. In de zomer, wanneer de temperatuur niet meer beneden de 12°C komt, kan de plant ook in de tuin of op het terras. Wel oppassen voor felle zon.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten