/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Zamioculcas

De Zamioculcas is hip, stijlvol en super makkelijk in de verzorging. Deze leuke kamerplant behoort tot de Araceae familie. De Zamioculcas is een sterke plant en zal lang meegaan als er op de juiste manier voor wordt gezorgd.

Overzicht van de Zamioculcas

Planttype: Groene kamerplant

Grondsoort: Palmen Potgrond

Water geven: Weinig tot normaal

Standplaats: Volle zon, halfschaduw

Blad/loof: Groenblijvend

Hoogte: Tot een meter

Groeiwijze: Omhoog

 

Zamioculcas: kamerpalm

De Zamioculcas is een vaste plant met geveerde bladeren die wel 40 tot 60 centimeter lang kunnen worden. Deze bladeren zitten vast aan stevige stengels en zijn glad, glanzend en donkergroen. Doordat de stengels vocht en voeding vasthouden, is de Zamioculcas een sterke plant die makkelijk te verzorgen is.

De Zamioculcas komt van oorsprong uit Tanzania, Afrika en groeit daar in rotsachtige gebieden. De plant is gewend aan lange droge periodes, die zich afwisselen met hevige buien. Tijdens die buien slaat de Zamioculcas zoveel mogelijk water om de droge periodes weer door te komen.

Standplaats van de Zamioculcas

Ook als we het over de standplaats hebben, doet de Zamioculcas niet moeilijk. Hij doet het goed op zowel een lichte plek als in halfschaduw met een kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden. Het enige waar de Zamioculcas echt niet blij van wordt, is een waterige bodem. De aarde mag zelfs iets indrogen.

Water geven

De Zamioculcas houdt dus lang water vast, waardoor je hem ook niet vaak van water hoeft te voorzien. Geef eens in de vier weken water en besproei de planten regelmatig met lauw water.

De Zamioculcas voeden

Het is wel belangrijk om de Zamioculcas regelmatig voeding te geven, omdat dit een snelgroeiende plant is. Met de juiste voeding blijven de bladeren het mooist en blijven de stengels het sterkst. Geef de Zamioculcas eens in de maand wat plantenvoeding.

De Zamioculcas snoeien

Je kunt de Zamioculcas gezond houden door eventueel oude bladeren te verwijderen. Wanneer de plant voldoende licht krijgt, zullen nieuwe bladeren vormen.

Pokon Powerplanten

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant
externalId=powerplant-pokon-product-detail-1.1.2.1.4&filter[active]=1&filter[category]=/Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!