Nieuws
Vleesetende planten
2 sep. 2015

Woonplant van de maand Vleesetende planten

De woonplant van de maand is een hele bijzondere groep: vleesetende planten!

Vleesetende planten lokken beestjes, meestal insecten, vangen ze en verteren deze heel langzaam. De verschillende vleeseters lokken elk op hun eigen manier het levende voedsel in hun val. Er zijn planten met bekervallen, dichtklappende vallen, kleefvallen, zuigvallen en fuikvallen. In totaal bestaan er 630 soorten vleesetende planten afkomstig uit vijf families.

Soorten vleesetende planten

De belangrijkste vier soorten vleesetende planten zijn: Nepenthes, Dionaea, Drosera en Sarracenia. Daarnaast komen we nog tal van andere soorten tegen.De Venus Vliegenval (Dionaea muscipula) groeit in de veengebieden van Noord- en Zuid-Carolina in de Verenigde Staten. De Sarracenia bestaat uit een groep planten die vooral gevonden worden in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De Nepenthes groeit in de hete vochtige jungles in het Verre Oosten, rond Borneo. De zonnedauw komt in vele delen van de wereld voor, ook in Europa.

Tip

Met een microklimaat in een glazen bol kunnen vleesetende planten prima uit de voeten. Door de hoge luchtvochtigheid blijven de planten daar in prima conditie. Sommige geslachten, bijvoorbeeld Nepenthes en Sarracenia, worden ook als snijbloem of decoratiemateriaal verkocht!

Lees ook: Muggenvreters

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten