Tips
shutterstock-1133404898
7 mei 2023

5 makkelijke kamerplanten

Kamerplanten passen perfect in de huidige interieurtrends. Heb jij ook kamerplanten in huis of wil je nieuwe kamerplanten aanschaffen zonder daar teveel naar te hoeven omkijken? In dit artikel delen we vijf kamerplanten met jou die heel eenvoudig te verzorgen zijn.  

Cactussen

Cactussen hebben weinig verzorging en water nodig. Er zijn ontzettend veel soorten cactussen die allemaal een leuke bijdragen kunnen leveren aan jouw interieur. De cactus is erg populair en dat komt mede doordat dit plantje super makkelijk te verzorgen is. Ze zijn er in verschillende maten, maar voor alle cactussen geldt: ze hebben maar weinig eisen als het aankomt op hun standplaats. Ze kunnen goed tegen droogte en houden van een warm plekje. Lees hier meer over de verzorging van cactussen.

Monstera

Ook de Monstera past goed in dit rijtje. Deze is niet dorstig en wordt zeker niet blij van een laagje water onder in de pot. Toch kan de Monstera ook niet goed tegen droogte. Geef de plant één keer per twee weken water. Plaats de Monstera daarnaast op een lichte standplaats, maar niet in directe zonlicht. Deze plant is erg makkelijk en heeft weinig liefde nodig om snel groot te worden. Meer weten over de verzorging van deze makkelijke kamerplant? Lees het hier.

Aloë Vera 

De Aloë Vera plant is vooral bekend om zijn genezende werking. In de drogist vind je regelmatig crèmes, douchegels of bodylotions die de gel van de Aloë Vera plant bevatten. Deze gel helpt tegen eczeem en uitslag maar kan ook verkoeling bieden als je verbrand bent.

De Aloë Vera plant is eenvoudig te verzorgen. De plant heeft maar weinig water nodig, omdat het een vetplant is. De plant slaat water op in zijn stam en bladeren voor later gebruik. Je hoeft een Aloë Vera plant alleen water te geven als de grond droog aanvoelt. In de zomer heeft de plant ongeveer eens per week water nodig, in de winter maar eens per maand.

De Aloë Vera plant komt het beste tot zijn recht op een plek met een klein beetje schaduw en in de zomer kun je de plant ook prima buiten zetten. Lees hier meer over de verzorging van de Aloë Vera.

Ananasplant

De ananasplant, ook wel de Bromelia Corona, is een erg populaire én makkelijk kamerplant. De plant heeft namelijk maar één keer per week water nodig. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je hem niet in het directe zonlicht moet zetten. Bijzonder aan de ananasplant is dat hij erg luchtzuiverend is, wat snurken kan verminderen of zelfs helemaal tegengaan. Voor een volledige omschrijving van de ananasplant en hoe je deze het beste verzorgt, kun je dit artikel lezen.

Pannenkoekenplant

Ten slotte hoort de Pilea, beter bekend als de pannenkoekenplant, ook zeker in dit rijtje thuis. De Pilea hoef je maar één keer per week water te geven en zet je op een plek waar redelijk wat licht komt, maar geen direct zonlicht. Deze leuke, speelse kamerplant zie je in veel huiskamers terug!

Bekijk voor tips over makkelijke kamerplanten ook nog kort deze video:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten