Nieuws
25-04-16

Een 6,7? Dat kan beter!

Tevredenheid

De Nederlander geeft het eigen balkon of terras een gemiddeld rapportcijfer van 6,7. De tevredenheid neemt per leeftijdscategorie toe: van een gemiddeld rapportcijfers van 5,9 (18-34 jaar) tot een 7,3 (55 jaar en ouder). Op de vraag of planten voor een positieve, prettige sfeer zorgen op het balkon of terras antwoordt maar liefst 86% met ‘ja’.

Liever kleur

Op balkon en terras zijn bloeiende planten verreweg favoriet (61%) gevolgd door groenblijvende planten (25%) en ‘kruiden & fruitboompjes’ (8%). Slechts 6% van de Nederlanders wil geen planten. De vijf populairste bloeiende planten voor balkon en terras (op basis van cijfers van veiling Royal FloraHolland april 2016) zijn: hortensia, geranium, Calla, Spaanse margriet en Mandevilla.

Trend: verticaal tuinieren

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 34% van de Nederlanders ook verticaal tuiniert, een ontwikkeling die tevens terug komt in de groentrends van 2016. Ivo van Orden van Mooiwatplantendoen.nl: “Het probleem van beperkte vloerruimte op balkon of terras kan eenvoudig worden opgelost door schuttingen, relingen of muren te voorzien van planten. Zo creëer je toch een groene omgeving zonder dat dit ten koste gaat van bijvoorbeeld zit- of bewegingsruimte. Planten als hanggeraniums, Lobelia’s en Fuchsia’s bijvoorbeeld zijn door hun hangende groeiwijze ideaal. ”

Koopgedrag

De meeste mensen (52%) besteden jaarlijks tussen de 10 en 50euro aan balkon- en terrasplanten. Zo’n 38% geeft tussen de 50 en 250 euro uit.Ouderen besteden relatief meer aan planten dan jongeren. 84% van deplantenkopers gaat wel eens naar het tuincentrum terwijl plantenwebshops nogonbekend lijken. Slechts 2% koopt online wel eens balkon- en terrasplanten.Behalve in het tuincentrum worden planten ook gekocht bij supermarkten (22%),bouwmarkten (21%), bloemisten (17%) en op de markt (17%). Het tuincentrum wordtgemiddeld 3 à 4 keer per jaar bezocht.

Is dit herkenbaar voor jullie?

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.