Nieuws
potgrond
10 mrt. 2017

Nieuw keurmerk potgrond

Met gepaste trots introduceren wij dit voorjaar een nieuwe generatie potgronden. Ze bevatten minimaal 30% hernieuwbare grondstoffen en biologische voeding. De duurzame grond biedt optimale groeiresultaten voor planten. De nieuwe samenstelling is het resultaat van jarenlange onderzoeken en testen samen met onder andere Wageningen University. De nieuwe potgronden zijn vanaf deze maand verkrijgbaar in tuincentra en voorzien van een bio-based verpakking. Pokon draagt als eerste en enige grondproducent het onafhankelijke MPS-certificaat voor duurzaamheid en milieu.

Sterkere planten

Sinds 2014 verwerken wij houtvezels in de potgrond. In combinatie met kokosvezels, hoogwaardige compostsoorten, schors en gecomposteerd beukenblad is zo een belangrijke duurzaamheidsslag gemaakt. Dit jaar is ook rijstkaf toegevoegd. Het bevat silicium en dat zorgt dat planten sterkere celwanden krijgen. Planten zijn daardoor minder gevoelig voor schimmels en ongedierte waardoor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wordt geminimaliseerd. Bijkomend voordeel van rijstkaf is dat potgronden lichter en luchtiger zijn.

Biologische voeding

Een belangrijke component van de potgrond is een compleet nieuwe organische meststof voor plant en bodem. Het resulteert in een optimale groei en bloei. De werking van de bio-voeding is 100 dagen. De meststof is onder meer verrijkt met magnesium en een mix van sporenelementen. De meststof mag zich biologisch noemen omdat ze is toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw conform de laatste EU-normeringen.

Verpakking

De unieke folieverpakking van de potgrond bestaat voor 40% uit plantaardige grondstoffen, waaronder suikerriet. De verpakking is 100% recyclebaar en geschikt om potgrond lang in te bewaren en vers te houden. De komende jaren zal het aandeel bio-based grondstoffen van het folie verder verhoogd worden.

Herkomst

De natuurlijke ingrediënten van de nieuwe potgronden worden zo veel mogelijk lokaal gewonnen. De houtvezels worden bijvoorbeeld verkregen uit duurzaam beheerde bossen in Nederland en Duitsland. Gecomposteerd beukenblad en compost van groenafval is afkomstig van Nederlandse reststromen. Het rijstkaf is een restproducten van de Europese rijstindustrie.

Assortiment

Het MPS-gecertificeerde assortiment van Pokon bestaat uit Bio Universele Potgrond, Bio Potgrond Terras- en Balkonplanten, Bio Zaai- en Stek Grond, Aanplantgrond Bio Tuinplanten en Bio Bemeste Tuincompost.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border