Nieuwsbijen
15-08-17

Kalender bijvriendelijke tuin

Speciaal voor jou hebben wij deze leuke kalender van Milieu Centraal opgesnord. Je ziet in deze kalender welke planten je in de tuin moet planten voor een bijvriendelijke tuin het hele jaar door.

Winterheide en winterkamperfoelie trekt bijen aan in de winter en het vroege voorjaar. Gevolgd door judaspenning, lavendel, ijzerhard, vlinderstruik, koninginnekruid en hemelsleutel. Stuk voor stuk mooie bloeiende planten waar je zelf ook van kan genieten. In het najaar brengen de bijen graag een bezoekje aan de herfstaster en klimop.

Het beschikbare voedsel voor vlinders, bijen en andere bestuivers neemt steeds verder af. Kijk maar eens om je heen in je eigen wijk: hoeveel mensen kiezen voor een verharde tuin of een kunstgazon? Denk aan de biodiversiteit van je omgeving en geniet zelf van kleurrijke bloemen door te kiezen voor wat bijvriendelijke planten!

Lees verder: Verzorgen van vlinderstruik

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.