NieuwsNarcis
02-02-16

Woonplant van de maand Narcis

Deze maand is de narcis de woonplant van de maand!

Het verhaal achter de narcis

Narcis, officieel Narcissus, is afgeleid van Narkissos, een beeldschone jongeling uit de Griekse mythologie. Hij had geen belangstelling voor de nimf Echo, die hem aanbad. In plaats van te flirten, ging hij liever jagen. Echo vroeg aan de God van de wraak, Nemesis, Narkissos te straffen voor die afwijzing. Toen Narkissos na een grote inspanning wilde gaan drinken uit een heldere beek, zag hij zijn eigen prachtige spiegelbeeld en hij was daar zo van onder de indruk, dat hij dagenlang stapelverliefd op zichzelf in het water naar zichzelf bleef staan kijken. Uiteindelijk viel hij van uitputting in het water en verdronk. Op diezelfde plek ontlook een bloem met dezelfde schoonheid als van de jongeman, die een beetje naar beneden kijkt. Narcisme, al te grote eigenliefde, is ervan afgeleid.

Verzorgingstips voor de narcis

Narcis-op-pot is een prachtige voorjaarsbode die, als de plant goed verzorgd wordt, lang plezier kan geven. De plant staat binnenshuis het best op een koele plek, om hem zo lang mogelijk te laten bloeien. In de tuin stelt hij weinig eisen, hij kan zowel in de schaduw als in de zon. Zelfs bij winterse omstandigheden kan de narcis een balkon of terras opvrolijken. Geef regelmatig water en laat de potkluit niet uitdrogen. Voeding is niet nodig, omdat de meeste voeding al in de bol aanwezig is.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.