Nieuws
Parelbes
27 sep. 2016

Kleur op je herfstterras

Nu het seizoen van kuipplanten en eenjarigen voorbij is, betekent dat niet dat het terras een kale aanblik hoeft te geven. Er zijn genoeg potplanten waarmee je je terras juist in de koude maanden gezellig kunt aankleden! En ben je er na verloop van tijd op uitgekeken? Geef ze dan een plekje in de border.


Bergthee

In het najaar is de wintergroene Gaultheria procumbens (bergthee) overladen met felrode bessen. Ze steken mooi af tegen de donkergroene blaadjes die ’s winters een roodbruine tint krijgen. Dit kleine bodembedekkende struikje staat mooi op de tuintafel. In de tuin maakt dit plantje ondergrondse uitlopers waardoor hij zich - als de omstandigheden goed zijn - uit kan breiden.


Siergrassen
Siergrassen kunnen niet alleen in de tuin maar ook op het terras een luchtig effect geven. Het mooist is om een aantal grassen van verschillende hoogte bij elkaar te zetten.


Hemselse bamboe

Alleen al voor de naam zou je zo’n hemelse bamboe (Nandina domestica ’Fire Power’) op je terras willen hebben! Overigens gaat het hier niet om een echte bamboe, maar om een compact half-wintergroen struikje, waarvan de mooie groene bladeren bij kou purperrood verkleuren. De hele winter kun je van deze prachtige tint genieten. Ook de jonge blaadjes van deze Nandina zijn purperrood gekleurd. In de zomer verschijnen de kleine witte bloempjes, in een warme zomer heb je vervolgens nog kans op rode bessen.


Struikheide

Ook in deze tijd van het jaar zijn er nog planten die rijk bloeien, zoals Calluna (struikheide). Deze bossige struikjes zijn verkrijgbaar in wit, roze, paars en roodpaars. Ze geven lang kleur en zijn op het terras mooi te combineren met bladplanten of siergrassen, of combineer ze zoals met bijpassende snuisterijen in ton sur ton tinten.


Parelbes

Door de vele roze, rode, violetpaarse of witte bessen is Gaultheria mucronata (voorheen Pernettya mucronata) de hele winter een absolute blikvanger. Dit wintergroene, dichtvertakte struikje heeft kleine leerachtige blaadjes en moet het echt van zijn kleurige bessen hebben; de witte urnvormige bloempjes in mei-juni zijn veel minder spectaculair. Deze plant gedraagt zich als tweehuizig; wil je volgend jaar weer bessen hebben, dan is ook een mannelijke plant nodig!


Bron: Tuinseizoen

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl