Inspiratie
5 feb. 2016

Zeven stylingtips voor je kamerhortensia

1. De lucht in

Kamerplanten in de lucht worden steeds populairder. Van macraméhangers tot kokedama’s. Ook de kamerhortensia kan prima meedoen in deze trend. Maar omdat de hortensia door vochtige potgrond iets zwaarder is dan de meeste kamerplanten, kun je het beste kiezen voor een stevige plantenzak. Bind een stuk sisaltouw aan de hengsels. De weelderige bloemen zullen prachtig over de rand steken.

2. Boeket van planten

De weelderige bloemen van de hortensia zijn een statement op zich, maar ze doen het ook heel goed in combinatie met andere kamerplanten. Zo ontstaat een speels boeket van planten waar je maanden plezier van hebt. Combineer bijvoorbeeld twee soorten kamerhortensia’s met sierasperge (Asparagus) of krulvaren (Nephrolepis).

3. Combineer

De kamerhortensia vormt een mooie basis voor een stylinghoekje in huis. Combineer de kleuren van de bloemen met accessoires in verschillende materialen en laat deze ook terugkomen in de bloempot. Hortensia’s combineren goed met natuurlijke materialen, maar experimenteer ook eens met trendy goudtinten of draadstalen accessoires.

4. Crea

Een heel persoonlijk tintje geven aan de kamerhortensia, maar alleen maar saaie potten in huis? Geen probleem: maak je eigen pot! Beplak de pot met dubbelzijdig tape en wikkel hier een mooie stof met een print omheen.

5. In de kast

Hoewel je voor een stevig kleuraccent in huis kunt kiezen voor één grote hortensia zijn meerdere mini-hortensia’s ook leuk! Zet er een aantal bij elkaar in de boeken- of servieskast.

6. In de badkamer

Kamerhortensia’s voelen zich thuis in elke ruimte met daglicht, dus ook in een lichte badkamer. Zet de hortensia in een pot of mand met een kleur die ook in de accessoires van de badkamer voorkomt.

7. Het effect van wit

Het effect van een hortensia in een witte pot is steeds anders. Kies je voor wit in wit? Dan straalt de romantiek er vanaf. Het donkergroene blad zorgt ervoor dat het niet saai wordt. Een roze hortensia in een witte pot geeft een heel ander effect. Alle aandacht gaat dan naar de spectaculaire bloemen.

Meer informatie en inspiratie op www.hydrangeaworld.com.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten