Inspiratie
viburnum-pixabay-1474378872.jpg
8 sep. 2017

Lijstje: 10 mooie herfstplanten

De winter komt er langzaam weer aan. Dit is een ideaal moment om goed gebruik te maken van groenblijvers. Planten die groen blijven, vallen extra op in het najaar. Er zijn veel soorten planten die de winter doen opfleuren, van buxus tot klimmers.

Zoek jij ook een beetje kleur voor in de herfst? Voor een beetje inspiratie hebben wij een top 10 herfstplanten gemaakt:

1. Glansmispel

De glansmispel is verkrijgbaar als struik of als boompje. Het blad heeft vanaf de herfst een prachtige rode tint dat langzaam verkleurd naar groen. Ook kunnen er tijdens de herfst rode besjes vormen. Vanaf mei groeien er mooie witte bloemen aan de struik en daarom is het een zeer geliefde struik.

2. Osmanthus

De Nederlandse naam voor Osmanthus is ‘’schijnhulst’’. Deze naam heeft hij te danken aan zijn uiterlijk, want die lijkt op die van de hulst. De bladeren van de Osmanthus zijn donkergroen en dat geeft een prachtig contrast met de witte bloementjes die in het voorjaar ontstaan.

3. Pieris

De Pieris heeft veel bladkleuren. Vroeg in het najaar verschijnt het mooie rode blad. In het voorjaar heeft de Pieris prachtige witte bloemen.

4. Viburnum

De familie Viburnum is groot en de meeste soorten zijn groenblijvend. In het najaar vormen veel soorten Viburnum witte bloemen of blauwe besjes.

5. Leucothoe

De leucothoe is een opvallende groenblijver met spitsvormig blad dat verkleurt in de winter. In mei krijgt de leucothoe trosjes van witte bloemen.

6. Broodboom (Aucuba)

De Aucuba is een groenblijvende struik die graag in de schaduw staat. In de schaduw maakt hij meer besjes aan dan in de zon. Deze besjes verschijnen vanaf augustus.

7. Buxus

De Buxus is zeer geschikt voor lage hagen. Je kunt de buxus het hele jaar door snoeien, behalve met te felle zon of als het vriest. Voor een mooie haag is het advies om 2 keer per jaar te snoeien.

8. Olijfwilg

De olijfwilg is een wintergroene heester. Hij is goed toe te passen als bladhoudende haag en een snoeibeurt kan deze heester goed aan. De bladeren zijn mooi grijsgroen met een grijswitte onderkant. Het is een mooie sterke plant waar je het hele jaar van kunt genieten.

9. Mahoniestruik

De mahoniestruik heeft wintergroen stekelig blad. Vanaf december tot februari heeft deze struik mooie lichtgele bloemen. Het is dus een echte opvallende struik in de wintermaanden.

10. Struikklimop

De struikklimop klimt niet, maar groeit uit tot een bolvormige dichte struik. Vanaf september/oktober groeien er mooie groene bloemen aan de struik.

Staat jouw favoriete herfstplant er niet bij? Kijk ook eens in de Pokon Plantengids.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot