Inspiratie
paasfoto.jpg
30 mrt. 2018

Haal de lente in je tuin

Ben je ook zo blij dat de lente weer is begonnen? Langzaamaan komt het zonnetje weer vaker tevoorschijn, gaan de temperaturen omhoog en is het tijd om je tuin op te fleuren. In huis heb je de hyacinten en narcissen misschien al even op de tafel staan en ook jouw tuin kan natuurlijk niet achterblijven. De hoogste tijd om mooie lentebloemen in de grond of potten te planten!

Aster

Zo lang mogelijk genieten van planten in je border of pot? Kies dan voor een plant met een goed uithoudingsvermogen, zoals de Aster. Wanneer andere planten stoppen met bloeien, bloeit de Aster, een kleurrijke eenjarige plant, vrolijk verder.

Het is een sterke en mooie plant die lang bloeit en bijzondere bloemen heeft. De Aster groeit rechtop met lange, smalle bladeren. Bovenaan de stengels komen na een tijdje schitterende bloemen in allerlei kleuren tevoorschijn, zoals lila, wit en knalroze. De Aster komt zelfs de eerste lichtelijke nachtvorst door. Ideaal voor in de border of in een pot op het terras of balkon!

Agapanthus

De Agapanthus, ook wel ‘Septemberhemel’ genoemd is een lelie met mooie blauwe of witte bolvormige bloemen. Wist je dat de Agapanthus een liefdesbloem is? De Latijnse naam Agapanthus is afgeleid van het Grieks woord “agape” dat letterlijk ‘liefde’ betekent. Oorspronkelijk komt deze bloem uit Zuid-Afrika, waardoor de plant gewend is aan de zon en dus in de tuin ook op een zonnige plek moet staan.

Je kunt in de maanden juli tot en met september genieten van deze fleurige planten. Deze lentebloem is vooral geschikt als je wat hoogte in je tuin of plantenbak wilt aanbrengen, de Agapanthus wordt namelijk tot wel 60cm hoog!

Violen

Met hun fluweelzachte bloemetjes veroveren de viooltjes ieders hart. Na een lange koude winter hebben we zin in kleur en daar zorgen de viooltjes wel voor! De zoete geur die de viool verspreidt, past dan ook perfect in de lentetuin. Violen heb je in veel verschillende kleuren, vormen en maten en of je ze nu in de pot of tuin plant; ze groeien eigenlijk altijd goed. Het zijn ook geen moeilijke planten om te verzorgen, ideaal als je geen groene vingers hebt.

Narcissen

Als de narcissen gaan bloeien, is het voorjaar pas écht begonnen. Deze welbekende bloem zorgt voor een kleurig accent in je tuin. Narcissen bloeien het beste op een lichte plek in een rijke grond. Het leuke aan Narcissen is dat ze verwilderen, dat betekent dat ze ieder voorjaar opnieuw tot bloei komen.

Om zo lang mogelijk te genieten van deze plant is het verstandig om de uitgebloeide bloemen regelmatig weg te knippen. Deze bloemen kosten de plant onnodig veel energie, waardoor hij volgend jaar kleinere of helemaal geen bloemen meer heeft.

Ranonkel

Uit haar compacte knopjes groeit een kleurrijke bloem die door de verschillende kleuren prima kan worden gebruikt om het voorjaar in te luiden. We hebben het hier over de Ranonkel! Je kunt het zo gek niet bedenken of alle kleuren komen tevoorschijn: rood, roze, oranje, geel, paars, wit en blauw.

De Ranonkel doet het goed in vochtige borders, maar kan ook prima in een pot geplant worden. Daarvoor is het handig om laagblijvende ranonkels te planten, dan komen de laagjes van de bloemblaadjes het mooist tot hun recht. Deze plant groeit namelijk in verschillende vormpjes. De Ranonkel vindt schaduw in de ochtend fijn, maar in de middag heeft hij de volle zon nodig om te bloeien.

Inspiratie: lente in je tuin!

Bekijk voor meer inspiratie eens ons Pinterest-board. Hier doe je allerlei leuke ideeën op om je tuin om te toveren tot een prachtige lentetuin!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border