Inspiratie
Cattleya orchidee
17 jan. 2017

Ken jij deze Orchidee?

Orchideeën zijn in veel verschillende kleuren en bloemvormen te vinden. De Orchidee blijft dan ook een topper die veel terug te vinden is in de Nederlandse huiskamers. Er zijn hele bekende Orchideeën verkrijgbaar, maar kende je deze bijzondere soorten ook al?

Het Venusschoentje

Het Venusschoentje komt normaal gesproken uit Azië. Daar groeien deze planten op de grond van het tropische regenwoud. De plant heeft haar naam te danken aan de opvallend gevormde lip in de bloem. Het Venusschoentje is een echte klassieke Orchidee en is door haar bijzondere vorm en mooie roodbruine bloem een prachtige kamerplant.


Brassia

De Brassia komt oorspronkelijk uit de tropische streken van Zuid-Amerika. Elke stengel van deze plant kan wel 15 tot 20 groenachtige bloemen dragen. De bloemen hebben een beetje een spitse vorm en geven zo nu en dan een lekkere geur af. De Brassia is een prachtige groenblijvende plant waar je lang van kunt genieten.Cattleya

Wil je een Orchidee voor de prachtige bloem? Dan is de Cattleya de perfecte plant. Deze plant heeft grote bloemen van wel 5 tot 15 cm groot. De gekleurde bloemen verspreiden vaak een lekkere geur in de huiskamer en worden vaak gebruikt als snijbloem in bijvoorbeeld bruidsboeketten.Weten hoe je een Orchidee het beste kan verzorgen? Klik hier!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten