Inspiratie
buxus.jpg
20 mrt. 2017

Buxus in de border

Hoe kun je een buxus nou op een leuke manier in je border planten? Er zijn diverse mogelijkheden. Wij laten je nu zien hoe je een buxus als haag kunt inzetten, hoe ontzettend leuk ronde buxusbollen kunnen zijn en hoe je buxus mooi kunt combineren met hortensia’s.

Buxus als haag

Hieronder geven we 2 voorbeelden van buxus als haag. De ene is een strakke rechthoekige vorm en de andere is juist heel organisch doordat buxusbollen dicht bij elkaar zijn geplant. Of je voor een strakke haag gaat of juist een haag met natuurlijke vormen, dat is afhankelijk van de uitstraling van de rest van je tuin. Wil je weten hoeveel grond je nodig hebt bij het planten van een buxushaag? Bereken dit met de Pokon Potgrondcalculator.

Buxus gecombineerd met hortensia’s

Het is een klassieke combinatie: een haag van buxus met daarbinnen grote pluimen, voornamelijk witte, hortensia’s. Op de linker afbeelding zie je hortensia’s met een heel creatieve haag van buxus. De buxushaag is namelijk deels rechthoekig gesnoeid, maar op sommige plekken ook rond gelaten. Een erg leuk effect! Dit is natuurlijk best een grote tuin met vele mogelijkheden, maar in een kleinere tuin, zoals op de rechter afbeelding, kun je ook prima een hortensia combineren met buxus. In dit geval is gekozen voor enkele hortensiaplanten omringd met lage buxusbollen die verschillen in hoogte.

Weten hoe je buxusbollen mooi rond snoeit? Lees Een ronde buxus in 5 stappen.

Zorg dat je buxushagen of buxusbollen mooi groen blijven en geef ze in de lente Buxus Voeding.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border