Inspiratie
Een mooie kleurrijke border aan het water als ultieme borderinspiratie
16 jul. 2020

6x bijzondere borderinspiratie

Een goed gevulde en/of bijzondere border is natuurlijk een echte toevoeging aan je tuin, maar heb je even geen inspiratie voor het aanleggen of vullen van jouw border? Geen zorgen, we helpen je graag op weg met bijzondere borderinspiratie.

De boog

Als je twee borders hebt met een klein beetje ruimte ertussen, dan is het misschien wel heel leuk om daar een boog tussen te plaatsen en deze te laten begroeien met bijvoorbeeld een klimroos of een clematis. Hierdoor lijkt het alsof de borders mooi in elkaar overlopen en met elkaar verbonden zijn.

De opgehoogde border

Spelen met hoogteverschil kan ook een erg mooi effect geven. Maak van je border een mooie opgehoogde plantenbak, door er een muurtje langs te bouwen van stenen en deze daarna te vullen met grond. Plaats bijvoorbeeld een aantal mooie hortensia’s van jouw keuze in deze border. Voed je planten zo nu en dan goed bij met bijvoorbeeld Pokon Hortensia, Rhododendron & Azalea Mest.

Het pad

Ook dit is een heel tof idee als je twee borders hebt die dicht bij elkaar liggen. Maak er een pad tussen en vul je borders met heerlijk geurende planten en planten met de mooiste kleuren, zodat je echt het gevoel hebt dat je door een waar plantenparadijs loopt.

De vlindertuin

Vlinders in je tuin zijn natuurlijk prachtig. Richt je border daarom in als een kleine vlindertuin. Denk hierbij aan vlinderstruiken en lavendel, maar ook aan de vlambloem en ijzerhard. Niet alleen de vlinders in tuin zullen blij zijn, maar ook jijzelf zal hiervan genieten.

De border aan het water

Heb je een mooie vijver in je tuin? Maak er dan een mooie border naast met bijvoorbeeld siergrassen en mooie kleurrijke bloemen en planten.

De Japanse border

De Japanse border is misschien net even wat anders dan we gewend zijn. Maar stel je voor dat je mooie bamboesoorten en misschien zelfs een prachtige bonsai of Japanse Esdoorn in je border hebt. Uniek is het zeker!

Er zit vast wat gave inspiratie voor je tussen, waarmee jij lekker aan de slag kan. Welk idee ook het best bij jouw tuin past, bijzonder zijn ze allemaal!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border