Grond analyseren

Wil je de grond in je tuin eens laten analyseren? Dat kan! Door middel van de Pokon Bodemtest weet je precies hoe het met de voedingsbodem van jouw tuin gesteld staat.

Waarom grond laten analyseren?

Het analyseren van grond kan slim zijn bij de aanleg van een nieuwe tuin of als je problemen hebt met de groei van je planten. Op basis van de resultaten kun je de grond optimaliseren.

Hoe werkt een bodemtest?

Koop online of in een winkel de Pokon Bodemanalyse. In het bijgesloten zakje stop je wat grond en stuur je op naar een laboratorium. Je krijgt na ongeveer 3 weken een rapport van de analyse en een advies op maat thuisgestuurd. De test omvat een analyse van onder andere de voedingstoestand en zuurgraad. Door het advies weet je precies wat je moet doen om een goede basis te hebben voor de toekomst.

Grond optimaliseren

In het rapport dat je thuis hebt ontvangen, kunnen zogenaamde ‘enkelvoudige meststoffen’ geadviseerd worden: stikstof, fosfor, kalium en magnesium. Deze enkelvoudige meststoffen zijn los te koop.

Stikstof

Pokon Stikstofmest zorgt voor de groei van de groene delen van de plant, zoals de bladeren en de stengels. Bij een stikstofgebrek krijgen planten een lichte, geelgroene kleur en de groei blijft achter. Te veel stikstof is niet goed, omdat de plant dan te hard groeit en daardoor kan verzwakken.

Fosfor (fosfaat)

Pokon Fosfaatmest zorgt voor de ontwikkeling van de plantenwortels, vruchtvorming en bloemvorming. Geef alleen een extra fosfaatgift als dit wordt geadviseerd vanuit de bodemtest.

Kalium

Pokon Kalimest zorgt voor de stevigheid van de plant en verhoogt de weerstand tegen ziekten, plagen en droogte. Kalium zorgt er bovendien voor dat planten beter winterhard worden.

Magnesium

Pokon Magnesiummest zorgt voor de aanmaak van bladgroen. Door deze meststof te gebruiken zorg je voor gezonde planten met een mooie diepgroene bladkleur.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.