Uitgelicht
9 aug. 2022

Vakantie en kamerplanten: hoe doe je dat als je weggaat?

Het is zomer en daarbij zijn de warme dagen (gelukkig) ook terug. Maar ook de zomervakantie staat weer voor de deur en die bestaat uit: klaar maken voor de vakantie. En als je een periode niet thuis bent, moet er vaak ook wat voor je kamerplanten worden geregeld. In dit artikel vind je tips om de verzorging van je kamerplanten uit handen geven tijdens je vakantie.

Vraag hulp bij de verzorging 

Je buren, vrienden of familie zijn ideaal om voor jouw urban jungle te zorgen terwijl jij lekker aan het ontspannen bent op de camping, op rondreis of in het hotel. Maar waar moet je allemaal aan denken als je je groene oase uit handen geeft aan iemand anders?  
Het beste kun je een plantenoppas inschakelen als je meer dan een week weggaat. Je planten zijn dan echt wel weer toe aan een slokje water. Om ervoor te zorgen dat je planten de juiste verzorging krijgen tijdens jouw relaxmoment, is het handig om een soort handleiding te maken voor je plantenoppas. Dit kun je op verschillende manieren doen: 

1. Neem de plantenoppas even mee langs je planten om te laten zien hoe je het zelf altijd doet en om te vertellen wat je van hem of haar verwacht. 
2. Maak een lijst met hoe vaak welke planten water moeten krijgen. Als er een soort planning is, is het duidelijk voor iedereen wat de plant nodig heeft om het goed te doen. 
3. Beschrijf duidelijk hoeveel water je planten moeten krijgen. Zo voorkom je dat ze tijdens je vakantie zelf ook met hun voeten in een zwembad staan ?. 

Lijstjes maken voor de oppas? Nee dank je! Maar hoe kan ik toch uitleg geven? 


Als je niet van de lijstjes en planningen bent, kun je natuurlijk ook een video van jouw wekelijkse plantenroutine maken om je plantenverzorger op te hoogte te brengen van de behoeften van jouw planten. Houdt er trouwens rekening mee, dat er ondanks je goede voorbereiding en instructie, toch altijd iets mis kan gaan en er hier of daar een plantje sneuvelt. Het is dan misschien een goed idee om aan de plantenoppas aan te geven welke planten voor jou extra belangrijk zijn, zodat deze planten het zeker overleven. 

Hoe regel jij de verzorging voor je planten als je op vakantie gaat? 
 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl