Tipswater geven
07-07-17

Zomervakantie tuintips

Wat ga jij doen in de zomervakantie? Wij hebben wat leuke tuintips verzameld, zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Kies een mooie bodembedekker

De bodem in de border kun je laten begroeien met planten. Je kunt ook een bodembedekker strooien die gemaakt is van boomschors, kokos of cacaodoppen. Voor de border adviseren wij cacaodoppen, omdat het multifunctioneel materiaal is. Het houdt bijvoorbeeld plasvorming tegen en zorgt er ook voor dat de grond niet te droog wordt.

Tuinplanten water geven

Hoewel we allemaal bekend zijn met zomerse regenbuien, is dit niet voldoende voor je planten en moet je de tuinplanten in de zomer extra water geven. Controleer om de dag of de grond nog vochtig genoeg is en geef pas water zodra de zon uit de tuin is verdwenen (of voordat de zon in de tuin verschijnt).

Verlichting in je tuin

Verleng de avonden in je tuin met mooie verlichting. Lichtsnoertjes- of ballen met een zonnecel zijn het eenvoudigste, die springen aan zodra het donker is. Je kunt ook een goed lichtplan voor je tuin bedenken, zodat je op ieder plekje een gezellig lampje hebt. Een mooie vuurkorf is natuurlijk ook reuze gezellig!

Onkruid wieden

Onkruid groeit lekker hard wanneer warme zomerdagen worden afgewisseld met regenachtige dagen. Je kunt onkruid met de hand verwijderen, maar ook met een bestrijdingsmiddel. Een heel milieuvriendelijke oplossing is het strooien van een bodembedekker, hierdoor is het onkruid dat opkomt zwak en makkelijk te verwijderen.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.