Tips
tuin-bemesten-lr
29 jan. 2019

Tuin bemesten

Wil je langer genieten van je tuinplanten? Dan doe je er goed aan om je tuinplanten te bemesten. Ontdek op deze pagina wanneer en waarom jij je tuin moet bemesten om je planten sterker te maken.

Net als mensen hebben bloemen, struiken of planten naast water ook voeding nodig. Met het bemesten van de je tuin, voed je de bodem met mineralen en voedingsstoffen. Daardoor zorg je ervoor dat je tuinplanten sterker worden en beter bestand zijn tegen ziektes en insecten.

Wanneer je jouw tuinplanten niet regelmatig bemest, bestaat de kans dat je tuinplanten bezoek krijgen van insecten zoals bladluizen die je planten erg kunnen aantasten. Het voeden/bemesten van tuinplanten zorgt dus voor sterkere planten die langer gezond blijven!

Wanneer moet ik mijn tuin bemesten?

Het voorjaar (eind maart/begin april) en het najaar (eind september/begin oktober) zijn de beste periodes om je tuinplanten te bemesten. Na de rustperiode in de winter beginnen de tuinplanten zich weer te ontwikkelen. Ze groeien erg hard en kunnen alle voedingsstoffen dus goed gebruiken.

Het is rond deze periode erg makkelijk om mestkorrels rond de planten te strooien, omdat veel planten nog moeten uitlopen. Werk daarna de korrels door de bovenste laag van de grond met bijvoorbeeld een hark. Geef ook water om de werking van de voeding direct op gang te brengen. In de zomer kun je deze bemesting nog een keer herhalen.

In het najaar bemest je je tuinplanten zodat ze de winter goed doorkomen en straks in het voorjaar weer mooi kunnen groeien en bloeien.

Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest is zeer geschikt voor planten in jouw tuin en kan ook gebruikt worden voor het gazon. Door je planten te voeden zullen ze mooier bloeien en zijn ze sterker waardoor ze beter bestand zijn tegen ziekten en plagen. De voeding werkt tot 120 dagen.

Voor het beste resultaat voed je je planten 2 keer per jaar, doe dit vroeg in de lente en in de zomer.

Pokon Bio Tuinmest is er in drie verschillende varianten:

  • 5 kilo
  • 10 kilo
  • 20 kilo

Welke tuinplanten heb jij in je tuin staan?

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Probleemoplosser
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Probleemoplosser