Tips
bevroren-grond.jpg
20 okt. 2017

Je tuin voorbereiden op nachtvorst

De nachtvorst… na dat mooie weer van afgelopen week, moeten we daar nog even niet aan denken. Laten we ook duimen dat de eerste vorst nog heel lang op zich laat wachten! Maar in de tussentijd kun je maar beter goed voorbereid zijn, zodat je weet hoe je jouw moestuin, gazon en planten in pot kunt voorbereiden op de eerste nachtvorst.

Planten in pot

Heb je planten in pot op jouw terras of balkon staan die niet winterhard zijn? Zorg er dan voor dat je deze naar binnen haalt voor de eerste nachtvorst. Voordat je de planten naar binnen haalt, reinig je de planten en verwijder je alle gevallen of verwelkte bladeren. Als er ongedierte op je plant zit, behandel je de plant eerst buiten voordat je deze naar binnen haalt.

Moestuin

Ter voorbereiding kun je een aantal gewassen in een pot kweken en deze - in plaats van in de moestuin te planten - veilig in de kas te zetten. Een aantal gewassen kun je tegen de nachtvorst beschermen door deze af te dekken met bijvoorbeeld een vliesdoek, jutezak, bubbeltjesfolie of fleecedekens. Daardoor blijven de planten warm en kan er toch nog voldoende lucht bij komen. Gewassen zoals sla, koolplanten, bonen en aardbeien kun je voor de nachtvorst het beste afdekken.

Niet alle planten hoeven in de winter naar binnen verplaatst te worden. Er zijn genoeg planten en bomen die wel tegen vorst kunnen zoals knoflook (die je deze maand nog kunt zaaien!), wortelen, diverse peulvruchten en spinazie. Ook bessenstruiken, fruitbomen en notenbomen die niet in bloei zijn, overleven de winterse kou zonder problemen.

Gazon

Het gazon is wintergroen. Dat betekent dat het gazon ook in de winter altijd heerlijk groen blijft. Om je gazon voor te bereiden op de eerste nachtvorst, raden we je aan om je gazon nog één keer te bemesten met Pokon Najaarsmest Gazon. Zodra het gevroren heeft, kun je beter niet over het gazon lopen, omdat de voetstappen - zelfs na de winter - in het gras kunnen blijven staan.

Wat doe jij om jouw planten in pot, moestuin en gazon te beschermen tegen de nachtvorst? Deel het met ons in de reacties!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border