Tips
druiven-1474550259.jpg
22 sep. 2016

Snoepen van de oogst

Aan het einde van september is het eindelijk tijd om fruit te gaan oogsten. Dit kan meestal gedaan worden tot in oktober. Elke fruitsoort is anders, dus wanneer is iets nou rijp genoeg om geoogst te worden? Hieronder staan wat handige tips voor de meest voorkomende fruitsoorten:

Appels en peren

Laat het steeltje los van de boom? Dan is de vrucht klaar om geoogst te worden! Als dit nog niet zo is, laat dan het fruit nog even hangen en probeer het een paar dagen later opnieuw.

Aardbeien

Een aardbei is rijp, als deze helemaal rood is. Wacht niet te lang met plukken, anders nemen vogels en andere dieren de aardbeien mee.

Pruimen

In september kun je nog steeds pruimen in de boom hebben. Pluk ze voorzichtig met het steeltje en laat de takjes en bladeren hangen aan de boom. Hier zitten namelijk de bloemknoppen voor het volgende jaar aan.

Druiven

Veel druivenrassen zijn rond september rijp. Het weer heeft wel een grote invloed op het rijpingsproces van de druif. Zodra de druiven rijp zijn, kun je de trosjes afknippen met een schaartje.

Vanaf september kun je ook weer nieuwe druivenranken planten. Klik hier voor meer informatie over de verzorging van druiven.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin