Tips
pkn-potgrond2
1 mei 2023

Zo kies je de perfecte potgrond voor iedere plant

Nieuwe planten uitzoeken is altijd een feestje. Als je eindelijk je keuze hebt kunnen maken blijft er nog één belangrijke vraag over: welke potgrond heeft mijn nieuwe plant nodig om optimaal te kunnen groeien? Elke plantensoort heeft andere wensen en daar hoort natuurlijk een passende potgrond bij. Pokon helpt je graag om alle potgrondsoorten op een rijtje te zetten. In deze blog lees je alles over de perfecte basis voor de verzorging van elke plant.

Potgrond voor de buxus en andere groene struiken

De buxus is geen veeleisende plant, maar vraagt wel om passende voedingsstoffen om zijn mooie groene kleur en dichte bladerdek te behouden. Het is dus belangrijk om een potgrond te kiezen die alle benodigde voedingsstoffen bevat. Pokon Bio Buxus Potgrond geeft jouw planten alle benodigde voedingsstoffen. Het bevat onder andere magnesium. Dit zorgt voor de herkenbare diepgroene bladeren van deze plant. Door een potgrond te kiezen met rijstkaf zorg je ervoor dat je groene vriend beschikt over extra bouwstoffen. Hierdoor wordt je plant sterker en is daardoor beter bestand tegen ziekten en plagen. Potgrond die goed is voor de buxus, is ook prima geschikt voor andere groene struiken zoals de skimmia of de viburnum.

Potgrond voor mediterrane planten

Mediterrane planten zijn een mooie toevoeging aan de Nederlandse tuin. Met de juiste verzorging en een beetje geluk bloeit je palm, olijfboom of citrusplant helemaal op in de zomerzon. Om te zorgen dat deze exotische planten goed kunnen groeien, kun je het beste een potgrond gebruiken met kleikorrels. Dit bootst de leefomgeving van deze mediterrane planten na. Hiervoor kun je zelf kleikorrels toevoegen aan gewone potgrond of gebruikmaken van een kant en klare oplossing, zoals Pokon Bio Mediterrane potgrond.

Hortensia’s en planten die houden van zure grond

Wist je dat de bloemen van de Hortensia hun diepe kleur danken aan de zuurgraad van de grond waarin ze staan? Naast de Hortensia hebben ook planten als de Rododendron, Magnolia, Azalea en Camelia baat bij een lichtzure grond. Gebruik Pokon Bio Hortensia Potgrond met tuinturf om je zuurminnende planten de ideale basis te geven. Merk je dat de bladeren van je plant lichtgeel worden? Verkleurende bladeren zijn een indicatie dat je plant voedingsstoffen mist. Bekijk altijd eerst of de huidige potgrond geschikt is voor je plant. Door planten passende potgrond te geven los je dit probleem op.

De perfecte potgrond voor rozen

Rozen groeien het best op vruchtbare grond die voldoende waterdoorlatend is. Kies om deze reden voor een potgrond met leem of klei. Rozen vragen om grond met voldoende magnesium. Hierdoor krijgen de bladeren hun mooie diepgroene kleur. Pokon Bio Rozen potgrond bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen om jouw rozen op hun mooist te laten bloeien.

Waterproof potgrond

Planten in een pot drogen sneller uit. Eenmaal uitgedroogde grond neemt normaal gesproken niet meer zo makkelijk water op. De receptuur van Pokon Waterproof potgrond zorgt ervoor dat water niet enkel goed wordt opgenomen, maar deze houdt het water ook beter vast dan reguliere potgrond. Hierdoor hebben je potplanten zelfs in de warmste maanden gedurende de dag voldoende water tot hun beschikking.

Potgrond voor overige planten

Planten vragen om een goede voedingsbodem. Daarom kun je het beste kiezen voor een potgrond waaraan een beetje klei is toegevoegd. Dit zorgt voor vruchtbare grond, waarin jouw planten goed tot hun recht komen. Pokon Potgrond Terras & balkonplanten bevat naast klei ook nog eens voeding voor 100 dagen. Hierdoor kan je plant nog beter groeien en bloeien. Door na deze tijd regelmatig extra plantenvoeding toe te voegen aan de aarde, zorg je ervoor dat je planten het hele jaar op hun best zijn.

Wil je na het lezen van deze blog direct aan de slag om jouw nieuwe plant de perfecte basis te geven? Met onze potgrond calculator bereken je snel hoeveel aarde er nodig is voor jouw klus. Bekijk voor meer informatie onze video over oppotten:

 
 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot