Tips
shutterstock-296473388
3 apr. 2020

Leuke planten in pot

Het is tijd om jouw balkon of terras op te fleuren met de leukste planten in pot, zodat je deze week optimaal kunt genieten van het lekkere weer.

Het oppotten van potplanten

Speciaal voor alle eenjarige zomerbloeiers in potten, bloembakken en hanging baskets is er de biologische Pokon Potgrond Terras & Balkonplanten. Wanneer je de planten op jouw balkon of terras in een leuke pot wilt zetten, vul je eerst 20-25% van de pot met hydrokorrels. Met hydrokorrels zorg je er namelijk voor dat jouw planten ook met de warmte genoeg water vasthouden. Hydrokorrels zijn bolletjes gemaakt van klei en houden vocht vast, hierdoor droogt potgrond minder snel uit en hoef je je planten minder vaak water te geven. Vooral in warmere periodes zijn hydrokorrels een uitkomst, aangezien planten eerder door hun watervoorraad heen zijn. Ook zorgen Pokon Hydrokorrels ervoor dat planten beter groeien en bieden een sterkere houvast voor de wortels.

Bovenop de laag hydrokorrels breng je vervolgens een laag van de potgrond aan. Droge planten dompel je vervolgens in water, om ze daarna in een leuke pot te zetten. Tot de rand vul je de pot op met potgrond.

shutterstock_620451284.jpg

3 leuke potplanten voor op jouw balkon of terras

  1. De Kalanchoë. Dit is een ideale balkon of terras plant voor in de zomer. Deze vetplant komt van oorsprong uit savannegebieden en is daarom goed bestand tegen drogere en warmere periodes. De Kalanchoë bloeit in verschillende kleuren. Voor een speels effect op jouw balkon zet je meerdere kalanchoë's in verschillende potten bij elkaar.
  2. De Lavendel. Dit welbekende plantje ziet er natuurlijk heel leuk uit in een pot op jouw balkon of terras én verspreidt ook nog eens een heerlijke geur. Waar de lavendel bijen en hommels aantrekt, stoot deze muggen juist af. Tip! Stinkt jouw kliko? Gooi er dan een paar takjes lavendel in, zodat de maden en stank zullen verdwijnen.
  3. De Geranium. Door het gezegde: ‘’Achter de geraniums zitten’’, is dit misschien niet de meest hippe balkonplant. Maar niets is minder waar! Deze plant met verschillende kleuren is makkelijk te verzorgen en kun je zowel in de zon als halfschaduw zetten. Je geraniums blijven dus mooi, ondanks de ligging van jouw balkon of terras.

Welke potplanten heb jij op jouw balkon of terras staan?

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot