Tipslavendel
15-05-18

Lavendel toppen

Voor wie nog langer van de heerlijke geur en aantrekkingskracht van lavendel wilt genieten is 'toppen' het toverwoord. Door regelmatig te toppen blijven er nieuwe scheuten gevormd worden. Tijdens hartje zomer beleeft de lavendel daardoor een dubbele bloei. Ook het pas later starten met de hoofdsnoei verlengt de bloei van de struiken.

Werkwijze lavendel toppen

Haal letterlijk het topje van de stengel eraf zodat andere ogen op de stengel de ruimte krijgen om te ontplooien. Je kan toppen door met je nagels de top af te knijpen, maar het ook prima met een schaar.

Toppen kan een tactiek zijn om te zorgen dat je planten meer bloemen ontwikkelen, maar je kan ook toppen om de plant niet te hoog te laten worden. Je remt de groei in de lengte als het ware af en stimuleert de groei in de breedte.

Border-CTA

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (3)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Ben Keizer | 20-05-17

mijnpokon_wit_groen
moet ik na de bloei toppen of na de bloei?

Pokon _admin | 20-05-17

mijnpokon_wit_groen
Hoi Ben. Bedankt voor je vraag! Bij het toppen van jonge planten doe je dit voor de bloei. Ze bloeien dan wel wat later.. maar het stimuleert de vorming van extra knoppen. Dit geldt trouwens in ieder geval voor de Lavandula angustifolia. Welke lavendel heb jij?

Carolien Meulendijks | 07-07-18

mijnpokon_wit_groen
Ik wil graag lavendelolie maken heb ik dan de toppen nodig? Dan heb ik gelijk 2 vliegen in 1 klap!
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.