Tips
Aardbei kweken
22 apr. 2016

Aardbeien kweken

Aardbeien kun je kweken vanaf verschillende stadia. Zo kun je bij een aardbeienkweker uitlopers aanschaffen die je vanaf klein plantje zelf laat uitgroeien. Knip de wortels tot 10 centimeter af en plant de uitlopers daarna op 30 centimeter afstand van elkaar. De makkelijkste manier van kweken is door aardbeiplantjes te kopen in het tuincentrum en deze direct te planten in potten, hangmanden of in de volle grond.

Aardbeizaadjes

Wanneer je de plantjes graag van zaadje af aan wilt kweken kun je het beste kiezen voor Fragaria Vesca, de bosaardbei. Deze soort geeft van de zomer tot aan de herfst wat kleinere, maar zeer smaakvolle vruchten. Plaats een laag stro rondom de planten wanneer je aardbei in de volle grond kweekt. Zo voorkom je dat de vruchten zullen rotten.

Tip aardbeien kweken

Als je aardbeien wil kweken van zaadje af, gebruik dan een grond die niet te veel voeding bevat, zoals Pokon Zaai- en Stekgrond of Pokon Vermiculiet. Zodra de zaadjes twee blaadjes hebben kun je ze verpotten. Na ijsheiligen kun je ze eventueel buiten neerzetten in een pot of in de volle grond met een voedingrijke grond, zoals Moestuin Grond.

Lees meer over het verzorgen van de aardbeien.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin