Tips
9 aug. 2022

Wat is de beste periode om vaste planten aan te planten?

Vaste planten kun je in principe het hele jaar aanplanten. Zolang het maar niet vriest, het niet te droog of te warm is. De beste maand is echter september om bomen, planten en struiken te poten. Dit komt omdat in deze periode de plant zich het meest ontwikkelt ondergrond. Een sterk wortelstelsel helpt de plant sterk en gezond te blijven. 

Wist je dat het ook goedkoper is om in het najaar planten te kopen? In het najaar kun je namelijk planten kopen met blote wortels. Dit zijn planten of bomen zonder kluit of pot en vaak zijn ze goedkoper. Let er wel op dat blote wortelplanten alleen geplant dienen te worden wanneer deze hun rustperiode ingaan.

Hoe planten, bomen of haag planten?

Na de aanschaf van je plant, boom of haag kan je deze het beste zo snel mogelijk poten. De wortels mogen zeker niet uitdrogen. Dompel deze dus even in het water voordat ze de grond ingaan.

  • Graaf een gat of geul die minimaal 2 keer zo breed en 2 keer zo diep is als de kluit.
  • Meng de uitgegraven grond met Pokon Bio Aanplantgrond Tuinplanten, Bomen & Hagen (1/3 Aanplant Grond en 2/3 uitgegraven grond). Wil je weten hoeveel je nodig hebt? Dit kun je eenvoudig uitrekenen met de Pokon Potgrondcalculator.
  • Bedek de bodem met een rijke laag Pokon Aanplantgrond en maak dit vochtig tot nat.
  • Zet de plant op zijn plaats en vul het gat aan met de verse grond.
  • Stamp de grond stevig aan en geef deze voldoende water.

De bladverliezende soorten kunnen er aan het begin kaal uitzien, maar na enkele jaren zal dit een mooie plant, haag of boom worden. Om uitval te verkleinen kun je, naast het gebruik van een goede aanplantgrond, speciale voeding geven in het voorjaar.

Reacties:

/news/newsItem/comments
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl