Tips
Kattenkruid.png
8 mei 2023

4x zomerbloeiende bodembedekkers

Wil je deze zomer optimaal kunnen genieten van een tuin met zo min mogelijk onkruid? Dan hebben wij dé oplossing voor jou! Met zomerbloeiende bodembedekkers geef je onkruid minder kans en kun je ook nog eens genieten van geurende, kleurrijke bloemen in jouw tuin. In deze blog delen wij 4 van deze zomerbloeiende bodembedekkers.

1. Salie (Salvia officinalis 'Berggarten')

De definitie van een goede bodembedekker is dat deze ervoor zorgt dat je minder last hebt van onkruid en snel uitdrogende grond. De Salie is zo’n bodembedekker, die vanaf juli tot en met september ook nog eens prachtige paarse bloemen bloeit. De grijsgroene bladeren van de Salie zorgen ervoor dat deze laagbloeiende bodembedekker met veel planten combineert.

2. Ezelsoor

Er bestaan twee soorten Ezelsoren: groenbladige en grijsbladige. Vooral de groenbladige Ezelsoren zijn makkelijk te onderhouden bodembedekkers. De Ezelsoor is een wintergroene plant en bloeit vanaf juli t/m september. In deze periode zullen er roze bloemetjes aan de stengels van de Ezelsoor verschijnen. Het liefst staat de groenbladige Ezelsoor in de (half)schaduw.

3. Kattenkruid

Kattenkruid is een vrolijke bodembedekker met opvallende paarse bloemetjes. Met Kattenkruid in de tuin heb je altijd bezoek in de tuin. Kattenkruid trekt namelijk bijen en vlinders aan. Vanwege de naam zal het je misschien niet meer verbazen dat ook katten gek zijn op Kattenkruid. Deze diervriendelijke plant bloeit van mei t/m september.

4. Ooievaarsbek

De Ooievaarsbek geeft de hele zomer lang lieflijke lichtroze bloemetjes waar bijen dol op zijn. Onkruid heeft maar weinig kans tussen deze plant dankzij de bossige groeiwijze van deze zomerbloeiende bodembedekker. In de zon/halfschaduw zal de Ooievaarsbek vanaf juni t/m september uitbundig bloeien. Voor een goede doorbloei knip je de stengels af en toe lichtjes terug.

Bodembedekker kiezen

Bodembedekkers zijn er in verschillende vormen, zoals de 4 genoemde zomerbloeiers. Niet alleen planten kunnen dienen als bodembedekker, maar bijvoorbeeld ook houtsnippers of boomschors. Afhankelijk van de toepassing maak je je keuze. Ze hebben allen een onkruidwerende werking, zijn 100% natuurproducten en geven je tuin meteen een verzorgd uiterlijk. Boomschors is ook 100% natuurlijk, maar meer geschikt voor looppaden of in de border.

Bodembedekkers tegen onkruid

Bodembedekkers zijn dus bedoeld om onkruidgroei in de tuin of border tegen te gaan. Het onkruid dat er toch doorheen komt is makkelijker te verwijderen met de hand. Heb je toch extra hulp nodig gebruik dan Pokon Tegen Onkruid Spray of Pokon Tegen Onkruid Concentraat voor een snel resultaat.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border