Pokon Olifantspoot / Beaucarnea 80 cm

/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]
Pokon Olifantspoot / Beaucarnea 80 cm
Pokon Olifantspoot / Beaucarnea 80 cm
Pokon Olifantspoot / Beaucarnea 80 cm
Adviesprijs vanaf:
€ 39,00

Op zoek naar een plant die veilig is voor jouw hond en/of huistijger? De Pokon Olifantspoot, ook wel de Pokon Beaucarnea genoemd, is een echte dierenvriend. Hij is niet giftig en zijn stam kan zelfs gebruikt worden als krabpaal! Geen groene vingers? Pokon Powerplanten laten jou weten wanneer ze aandacht nodig hebben. Bestel vandaag jouw powerplant inclusief verzorgingstools via Avri Bloem- en Tuincentra of Bol.com.

Video

6 garanties van Pokon Powerplanten

  • Direct van de kweker gratis thuisbezorgd in Nederland.
  • Altijd geleverd met een Pokon Watermeter (t.w.v. €6,99) die wit kleurt wanneer de plant water nodig heeft.
  • Altijd geleverd met Pokon Kamerplanten Voedingskegels (t.w.v. €3,19) waarmee je je Powerplant minimaal 6 maanden kunt voeden.
  • Groeigarantie bij registratie van je Powerplant na aankoop.
  • Duurzaam geteeld.
  • Verzorgingstips, begeleiding en advies via de Pokon Verzorgingsapp.

Oppotservice

Geen geknoei met potgrond en direct een kant-en-klare plant in pot in huis. Je hoeft hem alleen nog maar een plekje te geven!

Verzorging

Standplaats van de Pokon Olifantspoot / Beaucarnea 80 cm

Deze plant houdt wel van het zonnetje! Zet de plant op een lichte plek waar veel direct zonlicht op zijn bladeren kan schijnen. Let op: in de zomer kan soms de zon iets te fel zijn. Houd de Olifantspoot dan goed in de gaten en zet hem iets verder van het raam af als er een bruin blaadje verschijnt.

Voeding voor de Pokon Olifantspoot / Beaucarnea 80 cm

De Pokon Olifantspoot heeft naast water, ook voeding nodig. Gebruik hiervoor Pokon Kamerplanten Voedingskegels. Deze voedingskegels krijg je cadeau wanneer je een Pokon powerplant aanschaft. Duw de kegels in de potgrond rondom de plant en je plant is komend half jaar voorzien van voldoende voeding.

Water geven aan de Pokon Olifantspoot / Beaucarnea 80 cm

De Olifantspoot heeft maar weinig water nodig, hij slaat namelijk water op in zijn stam. Geef de Pokon Olifantspoot daarom pas water wanneer de potgrond droog aanvoelt. Dit is vaak na zo’n 12 dagen het geval.

Op de bijgeleverde Pokon Watermeter zie je precies wanneer je plant behoefte heeft aan wat water. Is hij wit? Geef dan de plant water. Zo geef je nooit teveel water.

Let op: Het filter in de Pokon Watermeter is gemaakt van natuurlijke vezels, deze moet vervangen worden wanneer deze na watergeven niet meer blauw kleurt. Het filter gaat gemiddeld 3-6 maanden mee.

Verpotten van de Pokon Olifantspoot / Beaucarnea 80 cm

Omdat de Pokon Olifantspoot maar langzaam groeit en daarom weinig voeding verbruikt raden wij aan om deze plant één keer per 3 jaar te verpotten. Gebruik hiervoor de Pokon Kamerplanten Potgrond. Gebruik een laag Pokon Hydrokorrels op de bodem van de pot voor een goede afwatering. Wees voorzichtig met het verpotten want de wortels van deze plant zijn erg kwetsbaar!

Huisdieren

Deze plant is erg geschikt voor een huishouden met dieren. De Olifantspoot is namelijk niet giftig en het is ook nog eens de perfecte krabpaal voor katten.

Specificaties

Standplaats
Veel zonlicht, vermijdt in de zomer de felle zon
Voeding
4 Pokon Kamerplanten Voedingskegels per half jaar
Water
Ongeveer iedere 12 dagen 200ml water. Hoeveel water jouw plant nodig heeft is o.a. afhankelijk van de standplaats, de temperatuur in jouw huis en de luchtvochtigheid.
Verpotten
Iedere 3 jaar
Huisdieren
Geschikt
Planttype
Groene kamerplant
Planthoogte
80 cm
Luchtzuiverend
Ja

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant

Pokon app

Download nu de Pokon app om jouw Pokon Powerplant te registreren. Ook kun je gebruik maken van allerlei andere handige tools, zoals de potgrondcalculator en het watergeefalarm. Bekijk ook onze video's en zoek eenvoudig onze producten in de app. Super handig!

Je kunt de Pokon applicatie downloaden via de Apple Store en de Google Play Store.
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.