/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Strelitzia

Heb jij de Strelitzia al in huis? Deze kamerplant, afkomstig uit Zuid-Afrika, is een echte eyecatcher in huis! Deze plant heeft meerdere namen en wordt ook wel de paradijsvogelbloem, paradijsvogelplant, vogelkopbloem of bird of paradise genoemd. Deze tropische namen heeft deze kamerplant te danken aan haar prachtige bloemen. De bloemen zijn fel gekleurd, net als een paradijsvogel, hebben een horizontale bloeiwijze en ontspringen uit een schutblad. Wist je dat de Strelitzia in de natuur wel 10m(!) hoog kan worden? 

Soorten Strelitzia

Er zijn veel verschillende soorten Strelitzia. De twee bekendste soorten zijn de: Reginae en Nicolai. 

Strelitzia Reginae

De Reginae is een groene plant met spitsig blad en oranje en blauwe bloemen. Deze planten bloeien pas als ze 4 á 5 jaar oud zijn, maar hebben daarvoor al een sierwaarde door de blauw/groene bladeren. 

Strelitzia Nicolai

De Nicolai komt pas vanaf 3 meter hoogte tot bloei en produceert dan grote, witte bloemen. Beide een bijzondere toevoeging aan jouw urban jungle! (Of natuurlijk gewoon in jouw huiskamer ;))

Verzorgingstips Strelitzia

  • Standplaats: De Strelitzia kun je het beste op een lichte plek in huis zetten. Zorg dat de kamertemperatuur niet onder de 10℃ komt. In de zomermaanden houdt dit paradijselijke vogeltje er van om in de volle zon te staan, dit kan ook buiten zijn.
  • Water: In de wintermaanden houd je de Strelitzia vrij droog. Geef de plant niet minder vaak water, maar verminder de hoeveelheid. Laat de Strelitzia in deze periode ook af en toe indrogen om schimmels te voorkomen. In de zomer heeft de Strelitzia juist redelijk wat water nodig, gezien de plant door zijn enorme bladeren grote verdamping kent. De hoeveelheid water die je geeft hangt dus af van het seizoen, maar ook van de standplaats en grootte. Een Strelitzia die in de volle zon staat en erg groot is heeft meer water nodig. Het is niet persé noodzakelijk om de plant ook te besproeien, maar het kan wel helpen om bruine bladeren te voorkomen.
  • Voeding: In de maanden mei tot en met september kan de Strelitzia wel wat extra voeding gebruiken. Geef de plant dan één keer in de twee weken voeding. Gebruik hiervoor Pokon Anthurium Voeding. Deze voeding helpt jouw Strelitzia om nog uitbundiger te bloeien, door de essentiële voedingselementen en een rijke mix van sporenelementen.
  • Snoeien: Het snoeien van de Strelitzia doe je door oude bloemen en oud blad voorzichtig te verwijderen met de hand.
  • Giftig: Deze plant is licht giftig voor huisdieren en kinderen.

Oppotten Strelitzia

Het verpotten van de plant is alleen belangrijk wanneer de huidige pot te klein wordt. Haal de Strelitzia dan uit het potje en stop deze in een grotere pot waarbij je nieuwe potgrond toevoegt. Gebruik Pokon Kamerplant Potgrond.

Pokon Powerplanten