/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Scindapsus

Heb jij de Scindapsus al in huis? Deze kamerplant komt uit de regenwouden van Zuidoost-Azië en is een echte groene blikvanger! Het is een plant die zowel als klim- en hangplant in veel kantoren en woonkamers te zien is. Dat is ook niet gek, want met zijn verschillende verschijningen, luchtzuiverende werking en makkelijke verzorging is de Scindapsus dé multifunctionele kamerplant voor jouw interieur.

Wist je dat de bladeren van de Scindapsus in de natuur wel 90 cm groot kunnen worden? 

Herkomst Scindapsus

In de regenwouden van Zuidoost-Azië groeit de Scindapsus langs de bomen omhoog, maar deze groene vriend staat ook bekend als hangplant. Deze kamerplant heeft glimmende bladeren in de vorm van een hart en zijn groen en geel gevlekt. Dat is niet alles, want de bladeren hebben ook speciale huidmondjes die schadelijke stofjes uit de lucht halen en deze weer omzetten in schone lucht. De Scindapsus staat zelfs in de top 10 van beste luchtzuiverende planten!

Geluk

De Scindapsus staat ook nog eens bekend als geluksplant! Deze groene vriend helpt zijn eigenaar om geld en fortuin te krijgen. Geef jezelf of iemand anders dus de Scindapsus als cadeau en wie weet heb je een financiële meevaller!

Verzorging Scindapsus

Als de Scindapsus niet in de direct zon staat is het voor deze groene blikvanger al snel goed. Het liefst zet je de Scindapsus wel op een lichte plek waar hij wat zonnestralen mee kan pakken, al kan de plant op plekken in de schaduw het wel volhouden. Gebruik Pokon Kamerplant Potgrond om de Scindapsus in een pot te zetten. Bijzonder aan de Scindapsus is dat hij jou laat weten wanneer hij meer of minder licht nodig heeft. De bladeren worden namelijk lichter wanneer de kamerplant op een zonnige plek staat en groener en donkerder op plekje in de schaduw. Zijn de bladeren helemaal groen en zie je bijna geen groene of gele vlekken? Laat de Scindapsus dan van wat meer zonnestralen genieten!

Omdat de Scindapsus de omstandigheden van het regenwoud gewend is, moet de grond altijd licht vochtig blijven. Zo blijf jij optimaal genieten van jouw groene aanwinst! Hieronder hebben we nog kort wat verzorgingstips op een rijtje gezet.

  • Water: zorg altijd voor een licht vochtige grond, in de wintermaanden is minder water nodig;
  • Besproeien: niet noodzakelijk, wel aan te raden om bruine bladeren te voorkomen;
  • Voeding: in de zomermaanden kan de Scindapsus 1 keer in de 2 weken Pokon Kamerplanten Voeding gebruiken. Zo wordt hij nog mooier en sterker;
  • Snoeien: bruine of te lange bladeren kan je afknippen. De Scindapsus krijgt uiteindelijk weer nieuwe bladeren;
  • Verpotten: alleen nodig wanneer de plant meer ruimte nodig heeft.

Scindapsus en huisdieren

Let op! De Scindapsus is niet giftig voor mensen, maar bij huisdieren kan deze plant wel voor huidirritaties zorgen. Probeer deze kamerplant dus uit de buurt te houden van jouw huisdier om problemen te voorkomen.

Pokon Powerplanten