Klimvijg

De Klimvijg, Ficus pumila, is een kamerplant met lange stengels. Hierdoor is het een leuke hangplant waarvoor in bijna ieder huis wel een plekje is. Je herkent de Ficus pumila aan de kleine gerimpelde blaadjes.


Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: 1 of 2 x per maand voeden
Hoogte: 5 cm
Groeiwijze: hangend
Blad/loof: groenblijvend, groen, fijnbladig
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: lichte standplaats maar geen zon, halfzon, schaduw


Klimvijg water geven

Deze Ficus is een dorstig exemplaar. Houd dus goed in de gaten dat de potgrond niet uitdroogt. Wissel dit af met af en toe een spray op de bladeren en de Klimvijg blijft goed groeien. Je voorkomt zo ook bladuitval.

Voed je Klimvijg

De kans dat je Klimvijg mooi blijft en goed blijft groeien vergroot je door hem iedere 2 tot 4 weken te voorzien van Pokon Groen Planten Voeding. In de winter hoef je dit niet te doen, dan rust de plant lekker uit.

Een goede plek

De Ficus pumila heeft kenmerkende kleine blaadjes. Deze blaadjes verbranden vrij snel als je de kamerplant in direct zonlicht plaatst. Je doet er goed aan om de Klimvijg op een matig lichte plek te zetten.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.