Geldboom

De Geldboom kan echt een designstuk zijn in je woonkamer. Deze kamerplant heeft namelijk een bijzondere gevlochten stam die eindigt bij mooie frisgroene bladeren. ‘Geldboom’ is eigenlijk een bijnaam, want officieel heet hij Pachira aquatica. Ook is deze woonplant wel bekend als Watercacao. Hoe je deze tropische topper het beste verzorgt, lees je hier.

Verzorgingstips Geldboom

De Geldboom is niet alleen prachtig om te zien. Het is ook een ideale plant voor iemand die zijn kamerplanten nog wel eens vergeet, want hij stelt niet zoveel eisen.

  • Geef je Geldboom een licht plek, maar vermijd direct zonlicht. Als je hem op een te lichte plek hebt gezet ga je dit merken doordat er bruine vlekken op de bladeren komen.
  • Heb je een mooie pot uitgezocht waar je Geldboom in mag komen te staan? Vul deze pot met Pokon Kamerplanten Potgrond, dan heeft je boom direct voeding voor 2 maanden.
  • Geef niet te veel water, liever een wat drogere grond, dan te nat.
  • Plaats hem uit in de buurt van een verwarming.
  • Je kunt oude bladeren wegknippen. Zo nu en dan kan de Geldboom ook zelf een blad laten vallen. Schrik hier niet van, het is heel normaal bij tropische planten.

Voedingstips

Wil je de bladeren van jouw Geldboom lekker frisgroen houden? Geef de plant dan 1 keer in de maand een beetje voeding voor kamerplanten. Je kunt ook een voedingskegel in de kluit steken, dan heb je direct plantenvoeding voor een half jaar geregeld. In de winter kun je het voeden overslaan.

Geldboom snoeien

Als je een mooie dikke stam wilt laten groeien, kun je de Geldboom de eerste jaren beter niet snoeien. Op den duur kun je de nieuwe uitgroei een beetje wegknippen. Dit kan ook prima, het is een beetje afhankelijk van hoe jij je kamerplant in model wilt houden.

Pachira aquatica

De officiële naam Pachira aquatica doet je wellicht vermoeden dat je hem veel water moet geven. Gelukkig valt dit reuze mee. Controleer eens per week of de potgrond vochtig is. Is de potgrond vochtig, sla het water geven dan een weekje over. Geef de week erop rijkelijk water, als het ware een goede plensbui. Maar houd er rekening mee dat de potgrond beter iets droger kan zijn dan te nat. Ben je de Geldboom een paar weken vergeten water te geven, dan zullen de bladeren bruin verkleuren.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.