/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Citroenkruid

Citroenkruid, ook bekend als Artemisia abrotanum, is een kruid dat bekend staat om zijn citroenachtige geur.  Het wordt gebruikt om vliegen te verjagen en kan het tussen kleding gelegd worden tegen motten. In de tuin is citroenkruid een mooie toevoeging door zijn geur, maar ook zijn fijne zilverachtige bladeren.

Kenmerken Citroenkruid

Planttype: Kruiden, vaste plant
Hoogte: 80 cm
Snoeien: De plant bloeit op éénjarig hout. Om een goede groei en bloei te krijgen is het raadzaam de plant elk voorjaar (begin maart) sterk terug te knippen tot op 10-20 cm boven de grond.
Grondsoort: Waterproof Aanplantgrond
Bemesten: voorjaar, zomer
Vochtigheid: droog
Standplaats: zon, schaduw
Bloem: geel, groen
Bloeitijd: juli, augustus
Blad/loof: half wintergroen, grijsgroen
Winterhardheid: zeer goed (-28,8 tot -23,4°C), USDA zone 5

Verzorgingstips Citroenkruid

  • Deze plant staat graag op een zonnige en warme plek. Leuk voor in de border, want je kunt het goed combineren met andere planten en het woeker niet tot nauwelijks.
  • Deze plant heeft maar weinig water nodig. Hij staat graag er een beetje droog bij. Alleen bij zeer droge periodes is het noodzakelijk om deze plant van extra water te voorzien.
  • Je kunt deze plant het beste bemesten in het voorjaar en in de zomer met Bio Kruiden Mest. 
  • Bij het aanplanten van deze plant kun je het beste bestaande grond mengen met een aanplantgrond zoals Waterproof aanplantgrond. Deze grond kan water goed afvoeren en vasthouden.

 

Pokon Powerplanten