Chinese roos

Zoals de naam doet vermoeden, vind je de Chinese roos in de vrije natuur in Zuidwest-Azië. In het Latijns noem je deze plant Hibiscus rosa-sinensis. Het is een struik die wel 4 meter hoog kan worden. Om binnen van deze kamerplant te genieten, moet je de Chinese Roos een beetje liefde en plantenvoeding geven.

Planttype: Kuipplant/Orangerieplant, Bloeiende kamerplant
Grondsoort: basis kamerplanten potgrond
Bemesten: 1 keer in de week
Bloem: abrikoos, zalm, crème, geel, oranje, roze, rood
Bloeitijd: mei, juni, juli, augustus
Bloemvorm: enkelbloemig
Hoogte: 30 cm, 40 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: zon, halfzon

Hibiscus verzorgen

Je maakt je Chinese roos blij met een zonnige plek in huis en wekelijks een scheutje water.Vallen de bloemknoppen van de plant voordat ze kans hebben gekregen open te gaan? Check dan of de plant op de tocht staat of dat de aarde te nat is. Daarnaast is het slim om uitgebloeide bloemen weg te halen, de bloemen bloeien soms maar een dag, maar er volgen wel steeds nieuwe knoppen. Plantenvoeding helpt om zoveel mogelijk knoppen te produceren en te genieten van diepe bloemkleuren.

Leuk om te weten over de Chinese Roos

  • De Chinese Roos wordt geassocieerd met uitzonderlijke schoonheid. Op Borneo is het daarom een eeuwenlange traditie dat bruiden een Hibiscusbloem in het haar dragen.
  • De Chinese Roos doet het ook prachtig in je tuin of op je balkon in de halfschaduw. Variatie genoeg: de Hibiscus is er op stam, als kleine en grote struik.
  • De Chinese Roos is de nationale plant van Maleisië.
  • Omdat de bloemen van de Chinese Roos zo decoratief zijn is het leuk om er gerechten mee te versieren.
  • Als je Chinese Roos het naar haar zin heeft, kan ze behoorlijk groot worden. Kies dus een standplaats met doorgroeimogelijkheden.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.