Bonsai

De bonsai komt oorspronkelijk uit Japan en betekent letterlijk 'boom in pot'. Het woord heeft betrekking op een door manipulatie klein gehouden plant die echter de illusie wekt een groot en oud exemplaar te zijn. De bonsai is in vele stijlen verkrijgbaar en is bij goede verzorging een prachtige aanwinst voor ieder huis.

Bonsai verzorging

Planttype: Kamerplant
Grondsoort: Bonsai Grond
Bemesten: 1 keer per week
Hoogte: 40 cm, 50 cm, 75 cm
Groeiwijze: opgaand
Vochtigheid: regelmatig water geven, regelmatig sproeien/nevelen
Standplaats: lichte standplaats, halfzon

Een bonsai planten

De bonsai heeft het liefst een stevige basis en een grond met een fijne structuur om in een ondiepe schaal of pot langzaam te kunnen groeien. Pokon Bonsai Grond heeft een fijne structuur en zorgt voor een stevige basis voor je bonsai. De potgrond bevat voeding voor 2 maanden. Na deze periode is alle voeding uit de grond gebruikt en vraagt de plant om extra voeding.

Standplaats

De bonsai staat het liefst op een tochtvrije standplaats en heeft een redelijk hoge, constante temperatuur nodig en veel licht. Verplaats haar niet te vaak. Wel is het verstandig eens per 2 jaar de bonsai te verpotten.

Bonsai voeding

De bonsai worden per definitie in kleine potjes geplant, met weinig ruimte voor aarde. Regelmatige bemesting is dan ook van groot belang. Gebruik daarvoor speciale voeding voor de bonsai. Aan te raden is 1 x per week voeden van januari tot en met oktober. In de wintermaanden hoef je de bonsai niet te voeden.

Snoeien van de bonsai

Er is geen vaste periode om te snoeien. In de winter groeit de bonsai nauwelijks en is snoeien niet nodig. Tijdens de lente, wanneer de bomen flink groeien, zal er wel regelmatig moeten worden gesnoeid. Een gunstig effect hiervan is dat nieuwe bladeren kleiner blijven en de kruin dichtgroeit.

Water geven

Bewater je bonsai niet elke dag, maar beoordeel van dag tot dag of bewatering op dat moment nodig is door de grond te voelen; deze moet licht vochtig zijn, maar zeker niet nat! Ook van groot belang is om grondig te bewateren, zodat het water de gehele wortelkluit bereikt en niet simpelweg langs de zijkanten van de pot wegspoelt.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.