/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Asparagus (Sierasperge)

Ken je de Asparagus oftewel sierasperge al? Het is een echt een plaatje met zijn hele fijne blad. Heel soms geeft deze plant zelfs witte bloemen. Deze plant staat goed in ieder interieur! Hoe verzorg je deze sierasperge?

Herkomst Asparagus 

De Asparagus komt van oorsprong uit Zuid- en Midden-Afrika en Azië. Deze groene kamerplant behoort tot de familie van de Liliaceae of lelieachtigen en telt zo'n 300 soorten.

Verzorgingstips Asparagus 

Deze plant is erg sterk en makkelijk te onderhouden. Je maakt haar blij met:

  • Standplaats: De Asparagus staat graag op een lichte plek, maar kijk uit met direct zonlicht. Wanneer de bladeren bruin kleuren dan staat de Asparagus waarschijnlijk iets te veel in het zonnetje en zijn de fijne bladeren verbrand.
  • Water: Deze plant lust wel van een slokje water. Deze plant vind het echter niet fijn als de grond continu nat is. Zorg dat tussen de gietbeurten de grond iets opdroogt voordat je de plant opnieuw water geeft. Geef niet teveel water in één keer.
  • Voeding: In het bloeiseizoen kun je deze plant voeden met Kamerplanten Voeding. Geeft de plant van mei tot september plantenvoeding.
  • Oppotten: Gebruik in de pot onderin hydrokorrels dat voorkomt dat de plant met zijn wortels in het water komt te staan. Daar houdt deze plant namelijk niet van. Gebruik verder Kamerplanten Potgrond voor een goede start.

Let op: deze plant is licht giftig. Pas op voor huisdieren en kinderen. 

 

Pokon Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!