Vrouwentong

De Sansevieria wordt in Nederland ook wel ‘vrouwentongen’ genoemd. Deze kamerplant staat bekend om zijn luchtzuiverende werking en is enorm populair wegens zijn eenvoudige verzorging en strakke uitstraling. De Sanseveria is afkomstig uit de woestijnen van onder andere Ethiopië. Zijn familie is Asparagaceae.

Planttype: Groene Kamerplant

Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: 1 keer in de 2 weken voeden
Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm, 75 cm
Groeiwijze: opgaand, zuilvormig
Blad/loof: groenblijvend, groen, grijsgroen
Vochtigheid: weinig water geven
Standplaats: lichte standplaats, maar geen direct zonlicht

Sansevieria: Ethiopische woestijnplant

De Vrouwentong vind je in het wild in de woestijn van onder andere Ethiopië. Die geboortegrond verklaart waarom de plant zo ijzersterk is en stevig overeind blijft in droge warmte. Met als resultaat een robuuste woonplant die zich gedraagt als een makkelijke gast. Niet zo gek dus dat de Vrouwentong de afgelopen jaren een indrukwekkende comeback maakte.

Grond voor Sansevieria

De basis voor elke plant is de grond. Door de plant de juiste grond te geven, worden voedingsstoffen en water sneller opgenomen. Met als gevolg een betere groei en langere bloei. Voor de sanseveria kun je het beste een speciale Kamerplanten Potgrond gebruiken. Door de perfecte waterhuishouding van deze grond zullen planten minder snel last hebben van droogte.

Sansevieria voeden

De sansevieria heeft niet veel voeding nodig. In het groeiseizoen van april tot juli kun je de plant eens per twee weken wat bijvoeden met Pokon Groene Planten Voeding.

Is snoeien nodig?

De meeste sansevieria's worden niet groter dan 1 meter. Snoeien is daarom niet nodig. Bruine bladeren kun je natuurlijk altijd verwijderen.

Sansevieria water geven

Geef de sansevieria weinig water. Deze plant is namelijk alleen stuk te krijgen door hem teveel water te geven. Vooral in de winter heeft hij maar matig water nodig. Eens in de 8 weken een half glas is voldoende. In de lente en zomer is het aan te raden de grond eens in de 2 weken vochtig te maken.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.