/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Vrouwentong

De Sansevieria wordt in Nederland ook wel ‘vrouwentongen’ genoemd. Deze kamerplant staat bekend om zijn luchtzuiverende werking en is enorm populair wegens zijn eenvoudige verzorging en strakke uitstraling. De Sanseveria is afkomstig uit de woestijnen van onder andere Ethiopië. Zijn familie is Asparagaceae.

Sansevieria kenmerken

Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Water geven: Weinig
Standplaats: Halfzon
Blad/loof: Groenblijvend, groen, grijsgroen
Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm, 75 cm
Groeiwijze: Omhoog
 

Sansevieria: Ethiopische woestijnplant

De Vrouwentong vind je in het wild in de woestijn van onder andere Ethiopië. Die geboortegrond verklaart waarom de plant zo ijzersterk is en stevig overeind blijft in droge warmte. Met als resultaat een robuuste woonplant die zich gedraagt als een makkelijke gast. Niet zo gek dus dat de Vrouwentong de afgelopen jaren een indrukwekkende comeback maakte.

Sansevieria in de bloei

Het kan heel soms voorkomen dat de Sansevieria in bloei staat. Dit is wel uitzonderlijk en wanneer het gebeurt, kun je de bloemen het best verwijderen. Het kost de plant namelijk veel energie, die hij beter kan gebruiken om sterk en gezond te blijven. Besluit je de bloemen toch te laten zitten? Zorg dan extra goed voor de Sansevieria en je zult een zoete geur opmerken.

Grond voor Sansevieria

De basis voor elke plant is de grond. Door de plant de juiste grond te geven, worden voedingsstoffen en water sneller opgenomen. Met als gevolg een betere groei en langere bloei. Voor de sanseveria kun je het beste een speciale Kamerplanten Potgrond gebruiken. Door de perfecte waterhuishouding van deze grond zullen planten minder snel last hebben van droogte.

Sansevieria verpotten

De Sansevieria lijkt wel bijna op elk gebied een ontzettend makkelijke kamerplant. Ook verpotten is niet veel werk bij deze plant. Je kunt de Sansevieria het beste meteen na de aanschaf een keer verpotten. Drie jaar later, wanneer de plant uit zijn huidige pot groeit, kun je dit weer doen. Probeer dit zo voorzichtig mogelijk te doen, maar een paar beschadigde wortels kan de Sansevieria wel aan. Deze zullen vanzelf weer snel herstellen.

Standplaats Sansevieria

De Sansevieria doet niet heel moeilijk over zijn standplaats, maar het kan zijn dat de plant mooier blijft als deze niet direct in de volle zon staat. Wanneer er veel zonlicht op de Sansevieria komt kleuren de bladeren namelijk lichter. De plant heeft ook minder water nodig en groeit minder hard, wanneer deze verder weg van jouw raam staat.

Sansevieria voeden

De Sansevieria is geen lastige kamerplant en heeft niet veel voeding nodig. In het groeiseizoen van april tot juli kun je de plant eens per twee weken wat bijvoeden met Pokon Cactus & Vetplant Voeding. Deze voeding bevat essentiële voedingselementen en sporenelementen die jouw Sansevieria helpen gezond en mooi groen te blijven. Je voegt de voeding gemakkelijk toe aan het water.

Is snoeien nodig?

De meeste Sansevieria's worden niet groter dan één meter. Snoeien is daarom niet nodig. Bruine bladeren kun je natuurlijk altijd verwijderen.

Sansevieria water geven

Geef de sansevieria weinig water. Deze plant is namelijk alleen stuk te krijgen door hem teveel water te geven. Vooral in de winter heeft hij maar matig water nodig. Eens in de 8 weken een half glas is voldoende. In de lente en zomer is het aan te raden de grond eens in de 2 weken vochtig te maken.

Pokon Powerplanten

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant
externalId=powerplant-pokon-product-detail-1.1.2.1.4&filter[active]=1&filter[category]=/Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!