/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Lampenpoetsergras

Lampenpoetsergras is een gemakkelijke plant die in vele tuinen past. De zachte pluimen en mooie texturen zien er sierlijk uit. Ondanks dat de plant niet het hele jaar door groen is, blijft hij ook in de winter mooi. Het maakt niet heel veel uit op welke plek je deze plant zet. Op elke grondsoort en zowel in de schaduw als in de zon is de plant groeit de plant goed. Wel zul je verschil zien in het bloeien van de plant. Op een zonrijke plaats bloeit de plant uitbundiger en is hij op en top in zijn hum.

Lampenpoetsergras eigenschappen

Herkomst Lampenpoetsergras

Van nature vind je Lampenpoetsergras in tropische, subtropische en gematigde streken. Er bestaan meer dan 80 verschillende soorten van deze plant. Al deze soorten Lampenpoetsergras behoren tot de Pennisetum Alepecutoides familie. De plant heeft de Nederlandse naam ‘Lampenpoetsergras’ gekregen door de kenmerkende, lichtbruine pluimen.

Soorten Lampenpoetsergras

Met maar liefst 80 verschillende soorten is er altijd wel een soort Lampenpoetsergras die jouw tuin nog net wat mooier maakt. We hebben een aantal populaire soorten van dit mooie siergras op een rijtje gezet:

Lampenpoetsergras Black Beauty

De Pennisetum alopecuroides ‘Black Beauty’ steelt zowel in de zomer als in de winter de show. In de zomer bloeit deze plant uit tot een ware eyecatcher. Met de donkergroene bladeren en de zwarte groeiaren geeft deze variant een chique uitstraling.

Lampenpoetsergras Karley Rose

Je herkent Lampenpoetsergras Karley Rose aan haar vrolijke kleur. Met een hoogte van 30 centimeter en bijzondere dieprode kleur geeft deze plant een warme uitstraling aan jouw border. In de herfst verkleuren de dieprode pluimen naar roze.

Lampenpoetsergras Hameln

Deze variant van het siergras is misschien wel de meest gebruikte variant en dat begrijpen wij helemaal! Lampenpoetsergras Hameln krijgt tijdens de bloeiperiode roodbruine pluimen die in de herfst goudgeel kleuren. Je vindt de pluimen van deze variant dan ook vaak terug in droogboeketten.

Lampenpoetsergras Red Head

Compact en wel tot één meter hoog. Lampenpoetsergras Red Head groeit uit tot een groene loof waaruit in de zomer opvallende, dieprode pluimen bloeien. Naar mate de seizoenen vorderen verkleuren de pluimen naar een zachte, rozebruine kleur.

Lampenpoetsergras verzorgingstips

  • Doordat Lampenpoetsergras van nature voorkomt in tropische, subtropische en gematigde streken geeft de plant de voorkeur aan een zonnig plekje in jouw tuin. Ondanks dat zon de voorkeur heeft groeit deze plant ook in de schaduw goed.
  • Geef niet te vaak water. Lampenpoetsergras staat liever wat droger dan te nat. Te veel water kan wortelrot veroorzaken.
  • Afhankelijk van de soort Lampenpoetsergras je kiest is dit siergras in meer of mindere maten winterhard. Sommige soorten komen de winter prima door bij temperaturen tot -7°C terwijl andere soorten temperaturen aankunnen tot -20°C.
  • Een goede grond voor het aanplanten van Lampenpoetsergras is Bio Aanplantgrond Tuinplanten, Bodem & Hagen.
  • Voorzie Lampenpoetsergras tweemaal per jaar van de benodigde voeding met Pokon Siergrassen & Bamboe Mest.

Pokon Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!