/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Goudpalm

Kan jouw woonkamer wel wat groen gebruiken? Kamerplanten zijn populairder dan ooit en zijn een mooie toevoeging voor je interieur. De goudpalm is een van de populairste kamerplanten in Nederlandse huishoudens en wij begrijpen wel waarom! Lees snel meer over de goudpalm, de verzorging en doe inspiratie op voor jouw eigen interieur.

Herkomst Goudpalm

De Areca palm - beter bekend als de goudpalm - staat bekend om haar tropische uiterlijk. De plant komt oorspronkelijk uit Madagaskar en is te herkennen aan haar lange, smalle en puntige bladeren. Het is een hele betaalbare kamerplant die ook nog eens makkelijk te verzorgen is.

Verzorgingstips Goudpalm

  • Plek: Je kunt de goudpalm het beste op een lichte plek in de halfschaduw zetten.
  • Water: De goudpalm heeft in de zomer ongeveer 2 keer per week water nodig. In de winter is 1 keer per week voldoende.
  • Besproeien: Om de bladeren mooi groen en stevig te houden, kun je de plant het hele jaar door licht besproeien. Zeker in de winter, wanneer het in huis droog kan zijn.
  • Bladeren: Worden de bladeren geel? Dan heeft je goudpalm extra water of plantenvoeding nodig. Bruine bladeren duiden erop dat de goudpalm op een te koude of tochtige plek staat.
  • Snoeien: Geen paniek, want de dorre of verkleurde bladeren kun je makkelijk wegsnoeien door de bladeren dicht op de stam af te knippen.
  • Voeding: In de zomer kan de goudpalm één keer per maand gevoed worden met Groene Planten Voeding.

Oppotten Goudpalm

Je koopt de goudpalm vaak in de bekende, bruine plastic pot. Als je de kamerplant een plek gaat geven in de kamer, wil je deze waarschijnlijk in een mooie plantpot zetten. Je kunt de kluit makkelijk verpotten naar een mooie sierpot en deze verder opvullen met een potgrond speciaal voor palmen.

De goudpalm is een kamerplant die continu groeit en staat dan ook bekend als één van de grootste kamerplanten die er is. Het is daarom aan te raden om de plant elke 2 tot 3 jaar te verpotten naar een grotere pot om hem zo veel mogelijk groeiruimte te geven.

Pokon Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!