Croton

Croton, ook wel Codiaeum variegatum genoemd, is een opvallende kamerplant. Houd je van kleuren en eyecatchers in huis? Schaf dan zeker een Croton aan! Wij helpen je bij het verzorgen.

Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond of Palm Grond
Bemesten: 1 keer in de 2 weken
Hoogte: 50 cm, 75 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groenblijvend, geelbont, meerkleurig/bontbladig, grofbladig
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: zon, halfzon, schaduw

Croton verzorgen

Er zijn twee uitdagingen bij het goed verzorgen van een Croton kamerplant. De eerste is goed water geven. De plant mag niet te nat en niet te droog worden, eigenlijk is constant een beetje vochtig het beste. Dat zal in de praktijk neerkomen op 1 keer in de week water geven en tijdens warme weer 2 keer per week. Controleer de potgrond altijd even voordat je water geeft.

Goede plek voor Croton

Daarnaast is het belangrijk om een goede standplaats te vinden. Houd hierbij rekening met de hoeveelheid direct zonlicht. Als de Codiaeum te lang in direct zonlicht staat kunnen de bladeren bruin worden (en zelfs verbranden, auw). Draai de plant af en toe een stukje, zodat hij mooi naar het licht toegroeit. Wordt de plant te groot? Dan kun je een blad voorzichtig afknippen.

Bemesten en planten

Geef je Croton naast een goede plek ook goede potgrond. Je zou een kamerplanten potgrond kunnen kiezen, maar ook Pokon Palm Grond. Deze grond houdt water goed vast. Hydrokorrels nemen water op en geven water aan de wortels van de Croton wanneer die dit nodig heeft. Deze korrels kun je onderin je pot strooien. Qua voeding kun je 1 keer in de 2 weken bemesten met Pokon Kamerplanten Voeding. In de winter heeft hij geen extra bemesting nodig.


Let op:


  • Het sap van de Croton is giftig. Er kan huidirritatie ontstaan en bij inname moet je even contact opnemen met je huisarts.
  • Wolluis en spint komt wel eens voor bij de Croton. Met een biologisch insectenspray genezen werkt goed. Voorkomen is beter. Dit doe je door de plant af en toe te verwennen met de plantenspuit.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.