Chinese roos

/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]
Chinese roos Hibiscus roze
Chinese roos Hibiscus oranje
Hibiscus in pot verschillende kleuren

Chinese roos

Zoals de naam doet vermoeden, vind je de Chinese roos in de vrije natuur in Zuidwest-Azië. In het Latijns noem je deze plant Hibiscus rosa-sinensis. Het is een struik die wel 4 meter hoog kan worden. Om binnen van deze kamerplant te genieten, moet je de Chinese Roos een beetje liefde en plantenvoeding geven.

Kenmerken van de Chinese roos

Planttype: Kuipplant/Orangerieplant, Bloeiende kamerplant
Grondsoort: basis kamerplanten potgrond
Bemesten: 1 keer in de week
Bloem: abrikoos, zalm, crème, geel, oranje, roze, rood
Bloeitijd: mei, juni, juli, augustus
Bloemvorm: enkelbloemig
Hoogte: 30 cm, 40 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: zon, halfzon

Over de Chinese roos

De Chinese roos is een hibiscus en bloeit in veel tuinen. Daarnaast zien we de planten ook vaak in de huiskamer. Als kamerplant is de Chinese roos erg mooi, maar wel lastig om te verzorgen. Met de juiste verzorging zal de hibiscus goed bloeien. De plant heeft overigens ook bijzondere krachten. Je kunt thee maken van het extract van de bloemen. De thee wordt als hulpmiddel tegen een hoge bloeddruk gebruikt.

Standplaats van de Chinese roos

Je maakt de Chinese roos blij met een zonnige plek in huis, maar bij voorkeur niet in direct zonlicht. Zet de plant daarom in de halfschaduw in de buurt van het raam.

Chinese roos potgrond

De Chinese roos kan het beste in een grond worden gezet die genoeg water doorlaat. In de juiste potgrond zal de plant mooier bloeien. Gebruik hiervoor kamerplanten potgrond. Deze grond is geschrikt voor zowel groene als bloeiende kamerplanten. In de potgrond zit genoeg voeding voor circa 60 dagen.

Chinese roos voeding

Plantenvoeding helpt om zoveel mogelijk knoppen te produceren en te genieten van diepe bloemkleuren. Gebruik daarom basis kamerplanten voeding. Deze voeding bevat essentiële voedingselementen voor jouw kamerplant. De Chinese roos zal mooi en gezond blijven. De voeding doe je gewoon door het water heen, wat je vervolgens aan de plant geeft. Doe dit één keer per week. In de wintermaanden kun je de dosering halveren.

Chinese roos water geven

Geef de Chinese roos eens per week een scheutjes water. Vallen de bloemknoppen van de plant voordat ze kans hebben gekregen open te gaan? Check dan of de plant op de tocht staat of dat de aarde te nat is. In de winter kun je de dosering halveren: eens in de twee weken water geven is dan voldoende.

Chinese roos snoeien

Je kunt de Chinese roos af en toe snoeien door de uitgebloeide bloemen weg te halen. De bloemen van de plant bloeien soms maar een dag, maar wees niet bang, er volgen altijd weer nieuwe knoppen. De Chinese roos kan namelijk het hele jaar bloeien, mits je deze goed verzorgt.

Leuk om te weten over de Chinese Roos

  • De Chinese Roos wordt geassocieerd met uitzonderlijke schoonheid. Op Borneo is het daarom een eeuwenlange traditie dat bruiden een Hibiscusbloem in het haar dragen.
  • De Chinese Roos doet het ook prachtig in je tuin of op je balkon in de halfschaduw. Variatie genoeg: de Hibiscus is er op stam, als kleine en grote struik.
  • De Chinese Roos is de nationale plant van Maleisië.
  • Omdat de bloemen van de Chinese Roos zo decoratief zijn is het leuk om er gerechten mee te versieren.
  • Als je Chinese Roos het naar haar zin heeft, kan ze behoorlijk groot worden. Kies dus een standplaats met doorgroeimogelijkheden.

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant

Pokon app

Download nu de Pokon app en profiteer van tips en inspiratie

Al jouw antwoorden vind je in de Pokon applicatie: jouw eerste hulp bij plantverzorging!

Je kunt de Pokon applicatie downloaden via de Apple Store en de Google Play Store.

Al jouw antwoorden vind je in de Pokon applicatie: jouw eerste hulp bij plantverzorging!