/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Campanula

Haal de lente in huis met de kamerplant Campanula. Campanula betekent in het Latijns ‘klokje’. En het is ook redelijk goed te zien waarom de woonplant deze naam heeft gekregen.

Kenmerken Campanula

Planttype: Eenjarige, Perkplant, Bloeiende kamerplant
Standplaats: halfzon, zon
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond 
Bemesten: 1 keer in de 2 weken
Snoeien: De Campanula sterft elke winter af en loopt in het voorjaar weer uit. Net voor het uitlopen, rond maart, kun je het oude loof afknippen.
Hoogte: 20 cm
Bloeitijd: mei, juni, juli, augustus, september
Bloem: blauw, wit
Bloemvorm: klokvormig
Groeiwijze: bossig
Blad/loof: groen
Vochtigheid: regelmatig water geven

Herkomst Campanula

De Campanula is een plant met prachtige bloemen in de unieke vorm van een klokje. Dit verklaart ook gelijk de Latijnse naam van de plant; dit betekent namelijk ‘klokje’. Oorspronkelijk is de Campanula afkomstig uit landen rond de Middellandse Zee en het noordelijk halfrond. Het is dan ook niet vreemd dat deze vrolijk uitziende plant bij ons zo goed groeit. Doordat de Campanula makkelijk te verzorgen is, is het de ideale plant voor iedereen die niet beschikt over groene vingers.

Campanula soorten

De Campanula is een heerlijk veelzijdige plant die zowel binnen als buiten een prachtige kleurrijke aanvulling is. De soorten die graag binnen bloeien zijn:

  • De Campanula Isophylla;
  • De Campanula Portenschlagiana;
  • De Campanula Bali.

Is je Campanula binnen uitgebloeid? Geef deze harde werker een mooi plekje in jouw tuin. Doordat de Campanula winterhard is hoef je je geen zorgen te maken. Wanneer de temperaturen in het nieuwe jaar oplopen, zal je Campanula je weer belonen met zijn prachtige paars blauwe, witte of roze bloemen.

Campanula verzorgen

Het liefst staat de Campanula op een lichte plaats waar de zonnestralen de bladeren goed kunnen bereiken. Hoe meer zonlicht je plant weet op te vangen, hoe meer bloemen hij voor je zal produceren. Zet je deze veelzijdige plant in huis? Gebruik Pokon Kamerplant Potgrond om de Campanula een goede basis te geven. Door Pokon Hydrokorrels toe te voegen onderin de pot hoef je deze plant een stuk minder water te geven. Je wil namelijk voorkomen dat zich een laag water bij de wortels ophoopt. Deze korrels werken ook perfect als decoratie bij het afdekken van de aarde. De Campanula kan zijn bloemen tot wel acht weken behouden, daarna bloeien ze uit en is het voor de plant tijd om alle energie weer op te laden. Sommige soorten bloeien meerdere keren per jaar. Dat is een waar feestje in jouw woonkamer, op je balkon of in je tuin!

Hieronder hebben we nog kort wat verzorgingstips op een rijtje gezet om jou en je Campanula op weg te helpen.

  • Water: De Campanula heeft graag vochtige grond, maar zorg ervoor dat je hem niet te veel water geeft. Wanneer de wortels te nat worden kunnen deze gaan rotten. Met hydrokorrels help je de wortels van jouw Campanula om gezond te blijven.
  • Voeding: Je plant heeft zowel aan het begin van de lente, als midden in de zomer behoefte aan voeding. Wanneer je de Campanula als kamerplant hebt staan gebruik je hiervoor het beste Pokon Bio Kamerplanten Voeding. Met deze extra voedingsstoffen produceert de Campanula de prachtigste bloemen.
  • Snoeien: De Campanula is een makkelijke plant. Het enige wat deze snelle groeier vraagt, is om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Met een beetje geluk kun je snel weer genieten van een prachtige bloemenzee.
  • Verpotten: Verpotten is alleen nodig wanneer de plant meer ruimte nodig heeft. De Campanula voelt zich buiten net zo fijn als binnen. Je kunt hem dus met een gerust hart van een binnenpot verplaatsen naar je border.
  • Ziekten: Helaas is je Campanula gevoelig voor ziekten en plagen. Vooral bladluizen en meeldauw zijn grote boosdoeners als het gaat om de gezondheid van jouw plant. Met de Pokon Bio Kuur verhoog je de weerstand van je plant. Zo kun je er langer van genieten.

Campanula en huisdieren

De Campanula is zo'n prachtige plant dat deze niet alleen een aantrekkingskracht heeft op jou, maar soms ook op je huisdieren. Bij de Campanula zijn de officiële bronnen verdeeld over de conclusie of deze plant giftig is of niet. Dit lijkt voornamelijk afhankelijk van de variant van de Campanula. Wil je een Campanula soort in huis halen, vraag dan een medewerker van het tuincentrum om meer informatie.

Pokon Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!