Nieuws
Foto insectenhotel.jpg
24 apr. 2020

Rondje moestuin

Er is steeds meer groen te vinden in de moestuin en het is superleuk om alle kleine groene sprietjes boven te zien komen. Het is ook leuk om te zien dat sommige planten nieuwe sprietjes aanmaken, zoals de bramen, frambozen en Japanse wijnbes. Ik kan het groeiproces in de tuin heel goed in de gaten houden, aangezien mijn moestuin zich sinds dit jaar in mijn achtertuin bevindt. Hier ben ik superblij mee. Ik heb in 7 weken tijd een hele nieuwe tuin aangelegd, voorzien van moestuin en veel vaste beplanting. De tuin bestond hiervoor enkel uit tegels, dus het is een hele transformatie als je het mij vraagt. Nog niet alles is uitgeplant en klaar, maar ik ben al een heel eind en supertrots. Ik kan niet wachten tot komende zomer als al het groen de grond uit plopt.

Ik wilde jullie een kleine rondleiding geven door mijn tuin, zodat jullie kunnen zien wat er nu in ieder geval in de moestuin staat: van groene planten tot bloemen kun je er vinden. Ik heb ook veel in potten groeien, om het houten terras ook leuk aan te kleden en ook hier veel groen toe te voegen.

In de potten op het terras vind je onder andere, rucola, aardappeltjes, tijm, rozemarijn, salie en wilde tijm. De wilde tijm heeft supermooie roze bloemetjes waar heel veel bijtjes op afkomen. Het is altijd handig om de kruiden die je vaak gebruikt in de keuken dichtbij de keukendeur neer te zetten.

Ook vond ik wat leuks in de voortuin, namelijk planten die ook heel goed in de schaduw groeien in potten: hosta’s en varens. Deze heb ik voorzichtig uitgegraven en uitgeplant in potten voor bij het schuurtje achter in de tuin. Zo is hier ook nog wat groen te vinden.

Daarnaast vind je een zelfgemaakt insectenpaleis in mijn tuin. Deze is voorzien van oorwormenpot, insectenhotel, waterplasje en stukken hout, die uiteindelijk zullen verteren. Op deze manier geef ik beestjes de ruimte om een plekje te vinden in de tuin, want hoe beter het ecosysteem in orde en balans is in de tuin, hoe minder je last hebt van plagen.

Ook heb ik een plantje gezaaid dat een echte bijenlokker is in de zomer. De Lupine krijgt een prachtig felgroen blad en een soort stervormig model. Uiteindelijk komen er allemaal minibloemetjes aan een toorts te zitten. Ik heb gekozen voor de blauwe variant, maar je hebt ze bijvoorbeeld ook in roze, oranje, geel en wit.

Niet alleen buiten is het druk, ook binnen in de keuken staat het helemaal vol. Veel plantjes kunnen bijna naar buiten maar moeten nog heel even wachten. Aangezien ik hier niet heel veel ramen heb, maak ik gebruik van groeilampen die boven de plantjes hangen om zo het groeiproces te bevorderen. Ook zorgt dit ervoor dat het geen uitgerekte sprietjes worden.

Groetjes,

Floor

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin