Nieuws
tuinuitje-floormoestuin-1-1
1 sep. 2020

Rondje door de moestuin van Floor

Het is midzomer en ik ben net terug van een heerlijke vakantie. Ik ben 2 weken in Frankrijk geweest. We zaten midden in de bossen aan zee en sliepen in een tent. Er was bijna niemand om me heen, dus ik heb goed op kunnen laden. In de tussentijd is de tuin onderhouden door mijn vriend en dat was een hele klus. Het was hier natuurlijk zo ontzettend warm en droog de afgelopen weken dat er bijna niet tegenop te sproeien was. Maar ondanks de droogte staat de tuin er nog heel groen bij. Er zijn een aantal plantjes dood gegaan, maar dat hoort er helaas altijd bij.

tuinuitje-floormoestuin-1-4

Fruit oogst

Het is echt oogsttijd qua fruit. Aangezien mijn planten allemaal begin dit seizoen pas de grond in zijn gegaan, is de opbrengst nog niet heel erg groot. Iedere ochtend kan ik met een mandje de tuin in om mijn schaaltje te vullen voor het ontbijt. Ik houd ervan. Misschien is het volgend jaar genoeg om er weer heerlijke jam mee te maken.

Groene oase

De vaste planten doen het ook erg goed. Zo zijn er naast mijn klimplanten op de kokosschutting ook heel veel mooie bloemen te vinden. Dahlia’s, verbena, zonnehoed, kardoen, Liatris en de anemoon. Het resultaat nu alle bloemen zo in bloei staan is nog mooier dan ik me had voorgesteld toen de plantjes de grond in gingen. Ook de grotere blijvende planten/bomen gaan ook super. Zo heb ik in deze border een kers, vijg, vlierbes en kleine appelboompjes staan. Het is misschien wat veel zo allemaal bij elkaar, maar ik zal uiteindelijk ook wel merken welke planten het zullen blijven doen. Tot nu toe gaat het super.

tuinuitje-floormoestuin-1-2

Tomaten in de kas

De tomaten lieten dit jaar wat op zich wachten. Ik heb begin dit jaar een eigen kasje gebouwd waar ik superblij mee ben. Alleen merk ik wel dat de opbrengst van de tomaten echt veel minder is dan mijn tomaten die ik vroeger in de volle grond had staan. Het kan liggen aan de bestuiving maar ook aan de warmte en droogte. Ieder jaar is anders, dus ik ga het volgend jaar gewoon weer opnieuw proberen.

tuinuitje-floormoestuin-1-1

Planten in potten

Ook heb ik veel planten in potten op het terras staan waarvan er een aantal het loodje hebben gelegd. Dit komt dan mede omdat het potje zo klein is dat het water wat je geeft op zo’n warme dag er binnen 2 uur weer uit is. Op de hele warme dagen zou je de potten eigenlijk gewoon even in de schaduw moeten zetten en ’s ochtends en ’s avonds water moeten geven om het vocht een beetje op pijl te houden. Merk je dat de bladeren van je planten aan het verkleuren zijn, dan is het tijd om nog wat voeding te geven. We zitten nog midden in het seizoen en zijn nog lang niet klaar. De oogstperiode loopt zeker nog door tot oktober. Daarom is het ook belangrijk dat je de planten nu nog wat extra voeding geeft.

Groetjes,

Floor

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin