Nieuws
gardena robotmaaier
23 apr. 2019

WIN Gazon maaien met robotmaaier

Technologie is anno 2019 niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En ook in de tuin speelt technologie steeds een belangrijkere rol. Wij delen graag drie leuke technologische snufjes die bezig zijn met groen nog leuker en vooral makkelijker maken!

Robotmaaier

Om je gazon mooi vol en groen te houden, moet je het gras in het voorjaar al snel één keer per week maaien. En laat dat voor velen nu net het minst favoriete klusje in de tuin zijn…Gelukkig is daar de oplossing: de robotmaaier! Deze automatische maaiers nemen het maaiwerk volledig uit handen, zodat je geen omkijken meer hebt naar je gazon.

GARDENA lanceert in het voorjaar van 2018 de nieuwe SILENO robotmaaiers die speciaal bedoeld zijn voor kleinere gazons (tot 500m2). Het maaien van het gras gebeurt automatisch en ook nog eens ultrastil. Wanneer je kiest voor een Smart-model, kun je je robotmaaier zelfs via je telefoon of tablet aansturen en live tracken. Door een grensdraad te spannen rondom het gazon en de ingebouwde sensor, wordt het maaigebied voor de robotmaaier bepaald.

De robotmaaier beweegt kriskras over het gazon heen en snijdt continu enkele millimeters van het gras af, waardoor een mooi, egaal gazon zonder maaistrepen ontstaat. De versnipperde maairesten vallen direct terug in de grond en vormen zo een natuurlijke voeding voor het gras.

Je gazon dit voorjaar wat extra liefde geven? Gebruik dan Pokon Bio Gazonmest voor een sterk en groen gazon.

Teken je tuin

Wil je je tuin dit voorjaar een grote make-over geven? Begin dan alvast met het tekenen van je droomtuin met de Tekentool van Pokon.

Deze tool is de perfecte manier als je altijd al hebt willen weten hoe een groot gazon, een veranda of een border vol kleurrijke bloemen in jouw tuin zou staan. De tool is te gebruiken op je laptop en je tablet, dus je kunt zelfs ‘s avonds op de bank met je tablet op schoot je ideale tuin ontwerpen. Als je droomtuin helemaal af is, kun je alle oppervlaktes en maten direct bekijken, je tekening downloaden en deze op je tablet naar de winkel.

Zo begin je goed voorbereid aan het aanleggen van je nieuwe tuin!

Op tijd je planten water geven

Het is iedereen wel eens overkomen: je hebt prachtige nieuwe planten gekocht voor in huis, in de tuin of op het balkon en vervolgens vergeet je de planten op tijd water te geven. Het gevolg… dat weten we allemaal!

In de Pokon app kun de ‘Dorstlesser’ installeren waardoor je nooit meer te laat bent om je planten water te geven. Stel een een notificatie in, bepaal de frequentie en wordt automatisch herinnerd wanneer je planten water nodig hebben. Zo kun je dankzij deze handige app langer genieten van je (tuin)planten!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Gazon

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Gazon