Nieuws
shutterstock-539878507
29 sep. 2020

De mooiste palmen voor binnen en buiten

Palmen geven ons huis en/of onze tuin heerlijke tropische vibes. Maar er zijn zoveel verschillende soorten en dat maakt kiezen lastig. Palmen als de Kentiapalm en de Goudpalm ken je misschien al, maar we hebben een lijstje gemaakt met een aantal andere prachtige palmen.

Palmen voor binnen:

Bamboepalm

Deze beauty is niet zo heel bekend en dat is gek, want als je het ons vraagt is dit echt een hele mooie soort. De bladeren zijn iets ronder en minder sprieterig dan we van de meeste palmen gewend zijn. Iets anders in je woonkamer is ook weleens leuk, toch?

Dwergdadelpalm

Deze palm heeft een vrij dikke stam en lijkt daardoor een beetje op die prachtige palmbomen die je op vakantie overal ziet, maar dan in het klein. Ondanks dat deze palm maar één stam heeft, heeft hij wel een mooie grote bos met groene bladeren.

Waaierpalm

Bij deze plant staan de sprieten zo dicht bij elkaar dat deze bijna op grote bladeren lijken. Als je deze palm goed verzorgd, zal hij er heel mooi vol uitzien, doordat hij hoge bladeren heeft en onderaan ook weer nieuw blad aanmaakt. Daarnaast is de waaierpalm licht luchtzuiverend, dus dat is mooi meegenomen voor in huis.

Geef je palmen binnen een goede start met Pokon Palmen Potgrond.

Voor buiten:

Dadelpalm

Mocht je dwergdadelpalm die we hiervoor noemden heel erg leuk vinden, maar binnen geen plek hebben. Niet getreurd! Er is namelijk ook een grotere variant te koop die geschikt is voor buiten. Wij zijn in ieder geval fan. En door hem te voeden met speciale palmenvoeding houd je deze grote vriend extra mooi.

Chinese waaierpalm

Dit is een hele toffe boom voor in je tuin. Hij is namelijk verkrijgbaar met één of meerdere stammen. Zo kun je zelf kiezen wat jij leuk vindt en wat er bij jouw tuin past. Een exotisch effect geeft deze palm sowieso door zijn waaiervormige bladeren.

Met een (of meerdere) van deze prachtige bomen, krijgt jouw huis of tuin meteen een heel andere sfeer. Een vakantiesfeer welteverstaan. Palmen in je tuin geef je een goede start met Pokon Bio Mediterrane Potgrond (in potten) of Pokon Aanplantgrond voor palmen in de border.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten