Nieuws
16 jul. 2015

Op (tuin)pad!

In je tuin wil je lekker genieten van alle mooie bloemen en planten. En eigenlijk ben je nooit klaar om nieuwe ideeën in je tuin tot leven te laten komen. Hoe leuk is het om je deze zomer eens te laten inspireren door tuinen van anderen. In heel Nederland zijn er volop adresjes die de moeite waard zijn om te bezoeken!

De hortus

Een hortus botanicus is een tuin met een unieke plantencollectie. Je vindt er vaak zeldzame planten of reusachtige exemplaren van exotische kuipplanten. In Nederland zijn er diverse horti onder meer in Amsterdam (www.dehortus.nl), Leiden (www.hortusleiden.nl), Rotterdam (www.trompenburg.nl) en Utrecht (www.uu.nl/botanischetuinen). Je kijkt werkelijk je ogen uit en je kunt er ook nog iets van leren!

Theetuin

Al meer dan 30 jaar ligt er in Weesp, verscholen achter een vestingwal, een prachtige theetuin. Een klein paradijs dat vooral bekend is bij de echte tuinliefhebber. De tuin is ontworpen door Niek Roozen en Jacqueline van der Kloet en is een lust voor het oog. Een echte aanrader om te bezoeken. Meer informatie op www.theetuin.nl.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/