Nieuws
oogsten
15 aug. 2019

Oogsttips

Het is oogsttijd. Bij mij in de tuin vind je in overvloed tomaten, sla, rucola, komkommers, radijsjes, kilo’s courgettes en nog veel meer. De planten zijn niet meer te houden. Geef ze op dit moment wat meer voeding (met name de vruchtgroenten), want dat kunnen ze goed gebruiken. De planten vragen erg veel van zichzelf om jou een lekkere oogst te leveren. Moestuinvoeding is universeel en kan voor alle gewassen gebruikt worden.

Mocht jij ook zó veel oogst hebben, dan heb ik hieronder een aantal praktische en handige tips opgesomd.

  • Gebruik altijd een schoon schaartje om de vruchten van de plant af te knippen, zo voorkom je dat ziektes van de ene naar de andere plant overlopen.
  • Als je oogst, probeer het dan zo snel mogelijk op te eten (binnen een paar dagen). De smaken en vitamines van de groenten gaan echt verloren, zowel in als buiten de koelkast.
  • Heb je te veel oogst en kun je het niet op, gooi het vooral niet weg. Maak er iemand anders blij mee of maak het in. Dit kan met azijn, suiker of alcohol.

  • Oogst altijd in de ochtend, als het je uitkomt natuurlijk. Dan zijn de smaken namelijk het best en zijn de gewassen niet uitgedroogd door de zon.
  • Mocht je de eerste bietjes en worteltjes oogsten, gooi het loof dan niet weg. Dit kun je namelijk gewoon eten.
  • Vergeet niet door het jaar heen kruiden regelmatig te oogsten. Zo worden de planten groot, sterk en veel voller, wat jou uiteindelijk weer meer oogst levert. De kruiden die je dan te veel hebt, kun je altijd invriezen of laten drogen. Maar de smaak van verse kruiden is natuurlijk het lekkerst.

Groetjes,

Floor

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin